Camping Saint-Dizier

Saint-Dizier biedt het ideale kader voor een vakantie in de openlucht waar iedereen aan zijn trekken komt.
Geniet van een zorgeloze vakantie in een charmante sfeer en boek nu uw campingvakantie in Saint-Dizier.

Vakantie op een camping Saint-Dizier

Aan activiteiten zal het niet ontbreken tijdens uw campingvakantie in Saint-Dizier, op enkele kilometers van het Lac du Der. Met zijn oppervlakte van 48 km² is dit het grootste kunstmatige meer van Europa. Het Lac du Der ligt in het hart van de Champagne-Ardenne en is ingekleurd als speciale zone vanwege zijn groot ornithologisch belang.

De rijke, gevarieerde en zeldzame flora en fauna die op, rond en in het meer leven, zijn een lust voor de zintuigen van trekkers en wandelaars. U kan deze magnifieke streek ook met de fiets verkennen. Talrijke fietspaden leiden u naar het meer en bieden u tegelijk ook de mogelijkheid om de streek te voet te ontdekken.

Zoals in veel oude dorpen werden er ook hier in de loop der tijden diverse kerken en kapellen gebouwd. Saint-Dizier bezit een belangrijk religieus patrimonium bestaande uit vijf kerken, drie kapellen en een tempel. Ontdek deze gebouwen en hun indrukwekkende, kunstige architectuur tijdens uw campingvakantie in Saint-Dizier.

Snuif de sfeer van het verleden op in het quartier de la Noue met zijn pittoreske straatjes en steegjes, die hier "voyottes" worden genoemd. In het middeleeuwse kasteel is vandaag de onderprefectuur gehuisvest. Breng ook een bezoekje aan het gemeentelijk museum en het musée du souvenir français: u ontdekt er de boeiende geschiedenis van de stad en haar omgeving.

×