Camping Parc Du Val De Loire: in de buurt

Verwonder u over de schoonheid van de Loirevallei tijdens uw volgende vakantie in het Yelloh! Village Parc du Val de Loire. Kastelen vol karakter, holbewonersgrotten, middeleeuwse steden... ze wachten alleen nog op u!

Kaartverkoop bij de receptie

Camping Parc du Val de Loire

41150 Mesland

FRANKRIJK

Ligging

Mesland, 1 km
Luchthaven van Tours, 42 km
Station van Onzain, 5 km

GPS-Coordinaten

Breedtegraad: N 47° 30' 42'' Lengtegraad: E 1° 6' 19''

Evenementen

Toeristische plaatsen

Steden

Het Clos Lucé

Het bezoek begint bij de woning van Leonardo da Vinci te Amboise, waar hij de laatste drie jaren van zijn leven doorbracht. Ontdek zijn kamer, werkkamer en keuken, gemeubeld en ingericht in Renaissancestijl. Bezoek ook de maquettezaal met 40 fantastische machines die werden gemaakt op basis van de tekeningen van Leonardo.

Het bezoek gaat verder in het Parc Leonardo da Vinci, waar u aan de hand van geluidspunten, video's en gigantische machines (tank, vliegende machine, de da Vinci boot ...) de uitvindingen van Leonardo op een speelse en interactieve manier kan ontdekken.

Le Clos Lucé 
2, rue du Clos Lucé
37400 Amboise
www.vinci-closluce.com

Op 11 km, de safaritrein van Autrèche, voor het plezier van je kinderen

Verras je kinderen. Ga op ontdekking naar herten met indrukwekkende geweien, gevlekte damherten, reeën, moeflons van Corsica. De kinderen kunnen hier ook een van hun favoriete dieren ontmoeten, de wallaby van Bennet.

Everzwijnen uit Eurazië, Amerikaanse bizons en heel grote vogels zoals Afrikaanse struisvogels, Australische emoes en Zuid-Amerikaanse nandoes zullen de bezoekers zeker verbazen. In een park van 30 hectare herbergen wij in halve vrijheid een uitzonderlijke variëteit aan groot wild met jongen. 150 wildsoorten kunnen benaderd worden langs een parcours van 2,5 km.

Réserve de Beaumarchais
Beaumarchais
37110 Autrèche
www.reserve-de-beaumarchais.com

De kelders van Vouvray:

In de Val de Loire kan je ook kennismaken met een ware levenskunst. De Chenin Blanc, een unieke druivensoort van de appellation Vouvray, produceert dankzij een eeuwenoude knowhow smakelijke witte wijnen, droog of zoet. Op 15 min van Amboise, in het hartje van de wijngaard van Vouvray, kan je veel meer dan een gewone wijnkelder bezoeken. Breng een geleid bezoek aan onze ondergrondse kelders en je waant je echt in een andere wereld.

Les Caves de Vouvray
38, "La Vallée Coquette"
37210 Vouvray
www.cavedevouvray.com

Een bezoek aan een chocoladefabriek

Een chocoladefabriek? Is dat geen droom voor het hele gezin? Kom kennismaken met ambachtelijk chocolatier, Max Vauché, die echt gepassioneerd is door zijn vak en zijn wereld zal laten zien. Laat je onderdompelen in de aroma's van cacao en ontdek de technieken voor de transformatie van de chocolade. Onze specialiteiten vind je terug in de boetiek. Bovendien kan je tijdens het bezoek ook proeven.

Chocolaterie - Max Vauché
Les Jardins du Moulin
41250 Bracieux
www.maxvauche-chocolatier.com

×