Camping Alaior

Criteria wissen
In het hart van het eiland Menorca en op een steenworp afstand van het strand van Son Bou ligt het rustige, aangename stadje Alaior. Breng een bezoek aan dit stadje dat zijn dorpssfeer heeft weten te behouden.

Uw zoekresultaten: 1 Camping

Campingdorpen Menorca

Kent u Alaior?

Als u uw vakantie doorbrengt op onze camping op de Balearen, dan zult u zeker horen spreken over Alaior. Een bezoek aan de stad is dan ook heel goed te combineren met de twee badplaatsen aan de zuidkant van Menorca. Want terwijl u daar de typische architectuur aantreft van de Balearen met witte huizen die schitteren als de zon hoog aan de hemel staat, toont Alaior een ander gezicht van de eilandengroep. Namelijk de gemeenschappen in het binnenland die hun eigen lokale identiteit hebben ontwikkeld. Een verschijnsel dat overigens wijd verspreid is op de eilanden in het Middellandse Zeegebied.

U komt hier al snel achter als u de stad bezoekt en door de straatjes loopt. U zult meteen merken dat het hier goed toeven is. En dat Alaior een oase van rust is en bovendien heel goed bewaard is gebleven! Naast het bewonderen van de mooie gebouwen, pleinen, kerken enzovoort, maakt u kennis met de 700 jaar oude geschiedenis van Alaior. Van het koninkrijk Aragon tot de aan de huidige Spaanse autonomie, keert u terug in de tijd van de roerige geschiedenis van Menorca en de Balearen.

Door haar geografische ligging beschikt de stad over gronden die geschikt zijn voor veeteelt en akkerbouw. Onder andere voor de productie van kaas, waar de stad bekend om staat. En dat is al eeuwen het geval! Er zijn namelijk aardenwerken kaasvormen en -zeven aangetroffen die dateren uit de prehistorie.

Wist u dit?

Alaior is dus een toeristische bestemming én een kaasstad. Maar de stad wordt ook geassocieerd met een minder gebruikelijke activiteit. De gemeenschap staat ook bekend om haar schoenenindustrie, meer bepaald de avarques. Een soort espadrilles maar dan open aan de achterzijde.

Er is dus een grote kans dat u in de straten en steegjes van Alaior lokale bewoners op avarques zult zien lopen.

Wat staat er op het programma?

De eerste activiteit die te doen staat tijdens uw verblijf op de camping in de buurt van Alaior is een wandeling door de stad. In de schaduw of zo u wilt in de Baleaarse zon, kunt u tijdens het flaneren genieten van de mooie gebouwen en het aangename klimaat. Op uw wandeling moet u beslist een bezoek brengen aan de niet te missen plekjes en monumenten van Alaior, zoals de mooie Santa Eulàlia-kerk en Plaça de la Constitució.

Naast architectuur heeft de stad nog meer kunst voor u in petto. Wij raden ten zeerste een bezoek aan het LÔAC Alaior aan, het museum voor hedendaagse kunst. Of dit genre u nu aanspreekt of niet, de grote verscheidenheid aan geëxposeerde werken is zeker de moeite waard. Vooral omdat het de enige privé collectie is op de Balearen die opengesteld is voor het publiek. U vindt er werken van vele internationaal bekende kunstenaars waaronder Joan Miró.

En zoals we hierboven al aangaven, kunt u een reis maken terug in de tijd. Het programma RutaTuristicaAlaior, dat door het Centrum voor lokaal onderzoek van Alaior is opgezet, organiseert wandelingen en rondleidingen in de stad en omgeving. Gratis bezoeken, geleide en theatrale rondleidingen, maar ook proeverijen worden georganiseerd om u kennis te laten maken met de historische en culturele rijkdom van Alaior en Menorca in het algemeen.

Bovendien is de omgeving van Alaior echt prachtig. De stad is daarom een perfect vertrekpunt voor een wandeltocht. Er bestaan meerdere bewegwijzerde routes zodat u de mooiste plekjes kunt bewonderen. Sommige voeren u tot de nabij gelegen stranden.

×