Camping Binibeca

Ontdek Binibeca, een van de mooiste dorpen van het eiland Menorca in de Balearen! De prachtige baaitjes en de doolhof van witte gebouwen zullen u tijdens uw campingvakantie blijven verbazen.

Kent u Binibeca?

 

Het kleine vissersdorp Binibeca staat bekend als het mooiste, en meteen ook meest bezochte stadje van Menorca, dat deel uitmaakt van de eilandengroep de Balearen. Binibeca ligt een 12 kilometer ten zuiden van Mahón. De volledig witte woningen vormen een doolhof waarin u graag zult rondkuieren. Ontspanning, cultuur en zeelucht zijn hier de sleutelwoorden van uw vakantie. Sluit de ogen en neem de tijd om diep adem te halen en te genieten van het moment in dit prachtige dorp met Griekse allures.

 

Op het strand van Binibeca komt u terecht in een schitterende inham met warm, ondiep water waar uw kinderen in alle veiligheid in het water kunnen. U kunt er ook parasols en makkelijke ligstoelen huren. En dankzij de aangepaste toegangshellingen en de drijvende zogenaamde amfibiestoelen is het strand ook bereikbaar voor mensen met een beperkte mobiliteit. Bovendien waken redders er over uw veiligheid.

 

Als u het liever wat rustiger hebt en de zomerse massa op dit schitterende strand wilt vermijden, kunt u uw kans wagen in de naburige baaien: Binisafuller, Biniancolla, Binidalí, noem maar op. En voor wie van duiken houdt, is Cala Sa Olla de ideale plek. De prachtige kleine baai met haar rotsen en vissen ligt er op u te wachten!
Als u de omgeving van Binibeca wilt verkennen, kunt u een kajak of een elektrisch plezierbootje huren.Na uw uitstap kunt u in de strandbar genieten van heerlijke cocktails en warme en koude dranken.

Wijnliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Bodegas Binifadet, een wijnhuis waar u in het restaurant de wijnen kunt proeven in combinatie met de plaatselijke gerechten.

 

Wist u dit?

 

Binibeca, of Binibequer, is in 1972 gebouwd. Oorspronkelijk was het een vissersdorp, maar de bewoners hebben het een nieuw, maagdelijk aanschijn gegeven toen het eiland Menorca uitgroeide tot een toeristische bestemming. Zo zijn alle woningen van Binibeca witgekalkt. Het stadje is overigens in twee delen onderverdeeld: het charmante en toeristische vissersdorp (wit dorp) Binibequer Vell, en het residentiële en rustigere Binibequer Nou.

 

Wat staat er op het programma?

 

Tijdens uw verblijf draait alles om uitstapjes maken met familie of vrienden, zwemmen en aan watersportactiviteiten doen. Maar bezoek vooral ook de prehistorische monumenten. Zo vindt u in het Talayotische dorp Trepucó een van de mooiste archeologische sites van Menorca. Overblijfselen uit oude culturen, zoals de Talayotische, en taula’s – megalieten in T-vorm – zijn hier teruggevonden.

 

Iets verderop, in het centrum van het eiland, verrijst de Monte Toro, de berg van het eiland en de ideale wandelplek, waar het genieten is van het uitzicht van 360 graden. Helemaal in het noorden is een bezoekje aan het charmante vissersdorp Fornells en zijn haven meer dan de moeite waard.

×