Camping Fornells

In het charmante vissersdorp Fornells, in het noorden van het eiland Menorca, is het genieten van de heerlijke eilandkeuken. Tijdens uw campingvakantie is een bezoekje aan deze bijzondere plek een must.

Kent u Fornells?

 

Fornells ligt in het noorden van het eiland Menorca, dat tot de Spaanse eilandengroep de Balearen behoort, en zal u vergasten op adembenemend mooie landschappen die voorgoed in uw geheugen gegrift zullen staan. Bovendien zullen de fijnproevers onder ons hier in de wolken zijn. Wat uw smaak of budget ook moge zijn, in de vele restaurants zult u zeker uw gading vinden.

 

Het emblematische gerecht van de Menorcaanse gastronomie is de Caldereta de Langosta, een soort stoofpot van in de buurt gevangen zeekreeften. De caldereta was overigens ook het lievelingsgerecht van de vorige koning Juan Carlos. Tegenwoordig komen heel wat gegoede toeristen speciaal naar Menorca afgezakt om van dit gerecht te proeven! Tijdens uw campingvakantie in de Balearen kunt u dan ook niet om een bezoekje aan dit authentieke vissersdorp heen. Fornells is de uitgelezen plek om van dit heerlijke gerecht te smullen.

 

Het prachtige vissersdorp kan niet alleen uitpakken met zijn gastronomie, maar ook met een zekere rust, want de badplaatsen liggen hier een eind vandaan. Hier zult u geen grote complexen of hotels langs de kust vinden, wel spectaculaire uitzichten en kleine witte huizen. Aan de ingang van het dorp kunt u uw auto gratis parkeren. Zo kunt u te voet door de plezierhaven en de vissershaven kuieren. Zelfs hartje zomer is het in de omgeving van Fornells behoorlijk rustig.

 

Fornells is ook een ideale vakantiebestemming voor gezinnen. In de buurt van de camping kunt u terecht voor heel wat watersportactiviteiten. Flyboarden, jetskiën, waterskiën of zelfs kitesurfen? Dat kan allemaal in Fornells, waar u ook nog eens kajaks, bootjes en fietsen kunt huren. Wie het graag wat exclusiever heeft kan een excursie boeken naar de moeilijk bereikbare baaitjes aan de noordkant en daar in zee duiken.

 

Niet ver van het centrum van het dorp kunnen klein en groot hun hart ophalen in Carema Splash Park met zijn hoge glijbanen, waterattracties, 2.000 m² aan dolce far niente, spelen ... En dat is nog lang niet alles! U vindt er niet alleen ook verschillende restaurants, zoals Marlet Grill Barbacoa en Buffet Vistamar, maar ook de Pool Bar waar u langs het zwembad van heerlijke drankjes kunt nippen.

 

Wat bezienswaardigheden betreft, is de Torre de Fornells aan aanrader. De toren behoort tot de hoogste van Menorca en is tussen 1801 en 1802 onder de Engelse bezetting gebouwd. Oorspronkelijk moest de toren het Castell de Sant Antoni beschermen, het kasteel dat na de Britse overheersing door de Spanjaarden is vernietigd. U kunt de toren bezoeken, maar het panoramische zicht is hier veruit het indrukwekkendst. Het uitzicht over de Middellandse Zee is hier werkelijk fenomenaal. Tot slot kunnen wandelaars op 17 km van Fornells genieten van de beklimming van Monte Toro, de hoogste top van het eiland, die een buitengewoon uitzicht over heel Menorca biedt!

Wist u dit?

 

Het kleine dorp Fornells deed in de 17e eeuw dienst als uitkijkpost ter bescherming tegen de Barbarijse zeerovers die vooral in Italië, Frankrijk, Spanje en Portugal actief waren. Met hun aanvallen wilden ze vooral hun vijanden terugdringen, maar ook slaven gevangennemen om die dan in Noord-Afrika te verkopen.

 

Wat staat er op het programma?

 

Ga voor een groepsexcursie met de catamaran bij zonsondergang. Zo kunt u het eiland Menorca vanaf het water bewonderen, snorkelen en prachtige foto’s van de groep of het landschap maken. Niet ver van onze camping op het eiland Menorca vandaan kunt u ook een dag doorbrengen op een zeilboot, een tochtje met de kajak maken, of aan stand-up paddling doen.

 

×