Camping Port Mahon

Mahón is de hoofdstad van Menorca en een typische stad voor het eiland. De verschillende volkeren die er door de geschiedenis heen woonden, hebben er allemaal hun sporen achtergelaten.
Mahon heeft een uitgelezen ligging en is daardoor altijd al fel gegeerd. Romeinen, Arabieren, Engelsen, Spanjaarden en zelfs piraten! Al deze bewoners hebben hun sporen achtergelaten in de stad ...

Vakantie op een camping Mahon 

U kunt ze allemaal bewonderen tijdens een wandeling door het oude stadscentrum. U ziet meteen ook waarom de zee zo belangrijk is voor de identiteit van Mahon: de stad is gebouwd aan de rand van een haven en heeft dus al van oudsher een nauwe band met de Middellandse Zee. Tijdens uw verblijf kunt u met één van de talrijke boten die u hun diensten aanbieden de kusten van Menorca gaan verkennen!

Mahon staat ook bekend om zijn stranden: Es Grau, Cala Mesquida,... Al deze namen staan synoniem voor zon, fijn zand en een heldere zee. Het strand van Es Grau is ideaal voor kinderen want de zee is er de eerste meters ondiep: uw kleintjes kunnen in alle veiligheid genieten van de Middellandse Zee. Met de voeten in het zand, onder een blauwe hemel en met een gebruind lichaam wordt uw vakantie een succes!

De keuken van Mahon speelt een voorname rol in uw kennismaking met de stad: de "soubressade" (een rode pittige worst), de charcuterie, het gebak, de Mahón-kaas en de rode wijn van het eiland verdienen allemaal een plaatsje op uw bord.

Camping Mahon

Mis ook de feesten niet die Mahon in september organiseert ter ere van de Virgen de Gracia: het stadscentrum van Mao loopt dan vol en ruiters in zwart en wit trekken door de drukke straten, hoog pronkend op hun donkere hengsten. Kom dit spectaculaire feest bewonderen!

×