Camping Saumur

Criteria wissen
Saumur is de bestemming bij uitstek geworden voor liefhebbers van weidse natuur, geschiedenis… en wijn! De in 2014 als officiële “Toeristische Bestemming” geklasseerde stad heeft voor vakantiegangers heel veel moois in petto…
Tijdens uw campingvakantie in Saumur zult u versteld staan van de vele bezienswaardigheden die u in deze indrukwekkende en prachtige stad kunt ontdekken en bezoeken.

Uw zoekresultaten: 2 Campings

Campingdorpen Maine-et-Loire

Vakantie op een camping Saumur

Saumur, fraai doorkruist door de rivier de Loire, kan bogen op een roemrijk verleden en behoort daarnaast tot de beroemdste wijnsteden.

De stad biedt talrijke bezienswaardigheden, van unieke in rotsen uitgehouwen troglodieten woningen tot het indrukwekkende prinselijke kasteel. Als centrum van de hippische sport herbergt Saumur het Franse Instituut voor het Paard en de Ruitersport. U kunt hier dan ook het beroemde gala bijwonen van de Franse nationale paardrijschool Cadre Noir, een plek waar alles draait om paardensport.

Tijdens uw campingvakantie in Saumur is ook een bezoek aan het in een grot uitgehouwen champignonmuseum zeer de moeite waard. Hier komt u alles te weten over de fascinerende wereld van de teelt van deze bijzondere groente. Wijnliefhebbers kunnen zich tegoed doen aan de verfijnde Saumurwijnen en verschillende wijnkelders of de beroemde stokerij van Combier bezoeken, de oudste stokerij in de Loirevallei, en de lekkerste wijnen en likeuren van de streek proeven.

Camping Saumur

Uw campingvakantie in Saumur wordt een ware reis in de tijd, onder meer door het grote kasteel dat trots boven de stad uittorent en de versterkte omwallingen die werden opgericht als verdediging tegen de aanvallen tijdens de Honderdjarige Oorlog en alle andere religieuze oorlogen. In het centrum vindt u schitterende vakwerkhuizen, uit eeuwenoude stenen opgetrokken pleintjes, middeleeuwse kelders… Tijdens uw campingvakantie in de belangrijke handelsstad Saumur zult u ongelooflijk veel te weten komen over de geschiedenis van Frankrijk. 

×