Ontdek de activiteiten en de kinderclubs op camping La Grange de Monteillac

Betekent vakantie voor u relaxen en van de natuur genieten? Op dan naar camping La Grange de Monteillac! Vertrouw uw youngsters – zowel de kleinsten als de tieners – toe aan de kinderclubs en meet u met familie en vrienden op de petanquebaan, de tennisbaan of het multisportterrein. In de buurt kunt u terecht voor watersportactiviteiten, een partijtje paintball of een parapentevlucht. 

  Onze kinderclubs

  Vakantie op een camping in de Aveyron is voor uw kinderen een moment van puur plezier, van lachen en ontdekken. Met 3 verschillende clubs waaraan de kinderen per leeftijdscategorie deelnemen, zijn er volop activiteiten! 

  • Club Kids & Juniors:
   5-12 jaar
   Hoogseizoen

   In juli en augustus wordt er een ruimte ingericht, speciaal voor kinderen. Hier is er alles aan gedaan om hun vakantie nóg mooier te maken!

   • knutselatelier
   • ludieke en artistieke activiteiten
   • schilderen en kleuren
   • knutselen
   • muziek
   • verhalen
   • kleien
   • groepsspellen in de buitenlucht
  • Club Teens:
   13-17 jaar
   Hoogseizoen

   Voor tieners is er zo veel te doen tijdens de vakantie: het wordt deze zomer moeilijk tussen alle sportieve activiteiten, de ontmoetingen en de animaties!

   • sportieve activiteiten en sporttoernooien
   • workshops lichaamsexpressie
   • theater
   • dansen
   • gezelschapsspellen
   • kampvuuravonden

  Onze activiteiten

  Uw vakantie op camping La Grange de Monteillac kan actief, intens en verrassend zijn! Tijdens uw hele vakantie worden er talloze activiteiten aangeboden. Sport, gezelligheid, cultuur, ontdekkingen... Er is voor elk wat wils! 

  Ter plaatse

  Laagseizoen Hoogseizoen Betalend
  Gym / stretching / aërobics / fitness
  Mountainbike / Freeride
  Petanquebaan
  Multisportterrein

  In de buurt

  Afstand Laagseizoen Hoogseizoen Betalend
  Kanovaren kajakken 20km
  Canyoning / rafting 40km
  Zwemlessen 3km
  Windsurflessen 20km
  Stand up paddle-lessen 25km
  Paragliding 40km
  Pretpark 15km
  Avonturenpark 25km
  Vissen 5km
  Tochtjes te paard of met de pony 20km
  Golf 33km
  Bioscoopzaal 25km
  Skatepark 25km

  Activiteiten ter plaatse voor de hele familie

  Midden op camping La Grange de Monteillac kunt u profiteren van heel veel sportieve activiteiten voor de hele familie. Wat denkt u ervan om de dag met een fitness-sessie te beginnen? En na deze vliegende start een partijtje tennis met uw wederhelft te spelen? Willen de kinderen graag samen met u iets sportiefs doen? Ga met z’n allen naar het multisportterrein of de petanquebaan. De hele familie kan zich verheugen op een dag vol activiteiten.

  Tochtjes met een quad of elektrische motor en fietstochten…

  Elke week nemen onze gidsen u mee voor een ontdekkingstocht van de Causse per quad. Er zijn ook begeleide tochten op een elektrische motor (elke week vanuit Espalion) en talrijke fietsroutes vanaf de camping. Iedereen kan met een quad, motor of fiets op zijn eigen manier de Aveyron verkennen!

  Ontdek alle smaken van de Aveyron

  Een vakantie in de Aveyron is een mooie gelegenheid om nieuwe, verrassende smaken en overheerlijke gerechten te ontdekken. Camping La Grange de Monteillac biedt geregeld kookworkshops aan tijdens de "matinées d’Yves" (“ochtenden met Yves”), om te leren hoe u zelf de lokale streekgerechten kunt bereiden: jam, rissoles,… Op de streekproductenmarkt op de camping vindt u alle ingrediënten om thuis deze gerechten klaar te maken. 

  Een vakantie in het teken van water!

  De Aveyron is een ideale streek voor wateractiviteiten... De meren en rivieren rond de camping nodigen u uit voor een ontdekkingstocht! Canyoning met een ervaren gids, kano-kajak varen op de Tarn, stand-up paddle, rafting, vissen… Aan u de keuze! 

  100% natuuractiviteiten

  Profiteer van uw vakantie in de Aveyron om activiteiten in de vrije natuur voor het eerst of opnieuw te ontdekken! Vanaf de camping kunt u de vele paden en weggetjes van Aveyron ontdekken tijdens wandelingen met een gids, op de fiets (met de mountain bike verhuurservice) of met een quad! Mensen die echt van sensatie houden, kiezen voor canyoning, via ferrata, parapenten of misschien zelfs voor bungeejumpen. Laat u verleiden! 

  De avonden van la Grange

  In juli en augustus worden in de grote zaal van de camping elke avond door de week evenementen georganiseerd: concerten, disco-avonden, salsalessen, voorstellingen, karaoke... En u kunt het opnemen tegen uw campingburen tijdens de "teamspel" avonden! De lekkerbekken onder u laten zich vast en zeker verleiden door onze Aligot avond. Eenmaal per maand wordt er een markt met producenten uit de streek georganiseerd. Maak van de gelegenheid gebruik om de lokale specialiteiten te ontdekken! 

  ×