Camping Rodez

Tijdens uw campingvakantie in Rodez, hoofdstad van de Aveyron, bevindt u zich in een stad waar kunst en geschiedenis de hoofdrol spelen. Dankzij de gunstige ligging van de stad kunt u eenvoudig alle rijkdommen van de Aveyron ontdekken.
Paardenliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de ‘Haras national’ van Rodez, een van de mooiste staatsstoeterijen van Frankrijk.

Campingvakantie Rodez

Een campingvakantie in Rodez betekent een bezoek aan een dynamische stad waar geschiedenis en kunst hand in hand gaan. Het is onmogelijk om niet te vallen voor de charme van deze hoofdstad van de Aveyron en de Midi-Pyrénées!

Wie kent niet de beroemde messen van Laguiole, het Viaduct van Millau of de heerlijke Roquefortkaas? Rodez is inderdaad de bakermat van talrijke Franse creaties. Tijdens uw verblijf in de stad kunt u niet om de indrukwekkende, aan het begin van de 16e eeuw voltooide kathedraal Notre-Dame heen, een beschermd historisch monument. De klokkentoren van rood zandsteen is meer dan 87 meter hoog. De kathedraal torent trots boven het oude stadsdeel en de met een blauwe waas overgoten daken uit. In deze belangrijkste stad van de Aveyron speelt kunst een zeer belangrijke rol. Bezoek bijvoorbeeld het in mei 2014 geopende Soulages Museum vlak bij de kathedraal. Het werd gebouwd om de werken van de Franse schilder Pierre Soulages tentoon te stellen en het prachtige complex bevat in totaal 500 door de schilder nagelaten werken en documenten. Dit museum van moderne kunst organiseert tevens talrijke andere exposities van hedendaagse kunst.

Mis ook niet de twee andere musea in het cultureel rijk bedeelde Rodez: het museum voor Schone Kunsten Denys-Puech en het in het Hôtel de Jouéry ondergebrachte Fenaille museum dat u met zijn unieke collectie menhirbeelden beslist zal bekoren.

Camping Rodez

Tijdens uw campingvakantie in Rodez kunt u optimaal profiteren van de gunstige ligging van de stad, vlak bij grote Zuid-Franse steden als Toulouse en Montpellier, en niet ver van de belangrijkste toeristische sites van de Aveyron: de meren van Lévézou, Conques, Laguiole, het Viaduct van Millau en enkele van de mooiste dorpen van Frankrijk, waarvan er zich maar liefst 10 in de Aveyron bevinden die het toeristische label “mooiste dorp van Frankrijk” dragen.

Het bisschoppelijk paleis, de kerk Saint-Amans, het Maison de Guitard (ook wel Tour des Anglais genoemd), het kanunnikenhuis, het Maison de Benoît, het maison Armagnac, het Place du Bourg en het Place de la Cité zijn stuk voor stuk bezienswaardigheden die u tijdens een bezoek aan Rodez niet mag missen.

×