Camping Sévérac-l’Église

Ontdek de Aveyron tijdens een campingvakantie in Sévérac-l’Église. Sévérac-l’Église is de ideale bestemming voor een rustige vakantie midden in de natuur.
U kunt ook van uw verblijf op de camping in Sévérac-l’Église profiteren en een bezoekje brengen aan de fraaie kerk, de oude wasplaats en de fontein, ook wel “griffoul” genaamd, die uitgegroeid is tot het embleem van het dorp.

Campingvakantie Sévérac-l’Église

Een campingvakantie in Sévérac-l’Église betekent volop genieten van rust en ruimte! Het voor de Aveyron typische dorpje Sévérac-l’Église ligt midden in het Pays de Laissac en is gebouwd aan de voet van het beboste massief van de Palanges. De bijzonder gunstige ligging, rustig maar toch niet ver van de grote doorgaande wegen, maakt het tot een vakantieplek die bij uitstek geschikt is om te ontspannen. Laat u hier verleiden door de charme van een vakantie op het platteland, de beste manier om te ontspannen! De talrijke wandelroutes rondom Sévérac-l’Église zullen liefhebbers van wandelen absoluut aanspreken. Ook als u houdt van weidse natuur en activiteiten in de openlucht, bent u hier aan het goede adres. Wandel-, fiets- en paardrijtochten, canyoning, speleologie, rafting en parapente behoren tot de activiteiten die u tijdens uw vakantie in Sévérac-l’Église kunt beoefenen.

Slenter heerlijk rond in de straatjes van dit dorpje in de Aveyron en ontdek de bijzondere traditionele kalkstenen huizen met daken die van grote, platte stenen zijn gemaakt.

Camping Sévérac-l’Église

Maak een stop bij de dolmen van Cayroules 1, een sinds 1995 beschermd historisch monument, voordat u de belangrijke trekpleisters van de Aveyron aandoet: de Gorges du Tarn, het Viaduct van Millau, de kaaskelders van Roquefort, de meren van Lévezou, Millau, Rodez, de Lotvallei, de Aubrac.

Maar ook het achterland van de Aveyron zal met zijn talrijke dorpen voorzien van het toeristische label “mooiste dorpen van Frankrijk” zeker in de smaak vallen. Aarzel dus niet om de 10 geklasseerde dorpen van de Aveyron te bezoeken, zoals Conques, Belcastel, Estaing, Sainte-Eulalie d’Olt…

U begrijpt zeker wel dat een verblijf op de camping in Sévérac-l’Église de ideale gelegenheid is om alle rijkdommen van de Aveyron te ontdekken!

×