Camping Estaing

Maak op de weg naar Santiago de Compostella een tussenstop in Estaing: een schilderachtig middeleeuws dorp dat u zal weten te charmeren! Ontdek Estaing , een dorp met 600 inwoners in de Aveyron, aan de rand van de vallei van de Lot op de flank van de monts d'Aubrac. Het is gebouwd op een rotspunt, te midden van beboste heuvels met veel groen en is aangemerkt als een van de ‘mooiste dorpen van Frankrijk’.

Campingvakantie Estaing

Estaing, met een statig kasteel dat boven het dorp uittorent, is rijk aan schatten die u tijdens uw campingvakantie hoe dan ook moet gaan ontdekken. Wist u bijvoorbeeld dat de naam is ontleend aan de beroemde adellijke familie Estaing, van wie een van de heren ooit het leven van koning Philippe-Auguste heeft gered? Wacht geen moment en ga met familie of vrienden onmiddellijk dit prachtige middeleeuwse stadje verkennen!

Camping Estaing

In Estaing is heel veel te ontdekken! Het kasteel, dat in de 13de eeuw rond een vijfhoekige slottoren werd gebouwd, is een historisch monument dat nu eigendom is van de stichting Valéry Giscard d’Estaing. Klim naar het terras op het dak van de toren en geniet van het schitterende uitzicht over de Lot. In één woord: magisch! Even bezienswaardig zijn de mooie 16de-eeuwse gevels, de 15de-eeuwse parochiekerk en ook de gotische brug die door de Unesco op de werelderfgoedlijst is bijgeschreven, met zijn beroemde smeedijzeren kruis, het symbool van de Aveyron. Liefhebbers van buitenactiviteiten kunnen hun verblijf in het teken stellen van de plateaus, de kloven, de watervallen en de meren. Wandelen, vissen, kanoën, rotsklimmen, via ferrata… Beleef uw mooiste vakantie in een van de halteplaatsen op de weg naar Santiago de Compostella.

www.estaing12.fr

×