Camping Sévérac-le-Château

Duik in de middeleeuwen! Ontdek Sévérac-le-Château, een karaktervolle middeleeuwse stad met een statig feodaal kasteel, en maak in gedachten een reis naar het verleden!
In de zomer komt het stadje tot leven en is er nog veel meer te ontdekken en te beleven, waaronder een groots klank-en-lichtspel over de legende van Jean le Fol, concerten, animaties, oude ambachtenmarkten…

Campingvakantie Séverac-le-Château

Ontdek midden in de Aveyron een hooggelegen middeleeuwse stad: Sévérac-le-Château. Op de 817 meter hoge heuvel, de fameuze Butte de Séverac ligt een schat uit de feodale tijd: het imposante kasteel van Sévérac-le-Château. De middeleeuwse vesting werd in de 10de eeuw gebouwd en is door zijn opeenvolgende eigenaren voortdurend verbouwd. De families Sévérac, Armagnac en ook Arpajon hebben beurtelings bijgedragen aan de schoonheid van dit historische monument.

Door de bijzondere ligging van dit belangwekkende erfgoed genieten er jaarlijks 40.000 bezoekers van een adembenemend mooi vergezicht over het Regionaal Natuurpark Les Grands Causses en het dal van de Aveyron… Treed in de sporen van adellijke heren en ridders, en beleef onvergetelijke momenten met uw familie!

 

Camping Séverac-le-Château

Onder de zuidgevel van het kasteel, zijn muren, slotgrachten, ophaalbruggen, wachttorens en de twee versterkte poorten die de Franse Revolutie hebben overleefd, ligt de stad Sévérac-le-Château. Hier maakt u een reis door voorbije eeuwen: wandel door de geplaveide straatjes met middeleeuwse winkeltjes en andere vakwerkhuizen om de geheimen van dit karaktervolle middeleeuwse stadje te doorgronden. Wandel van het centrale plein, de place de la Fontaine, naar het Huis van de Consuls via de molen van La Calsade, en laat u meevoeren door de middeleeuwse charme van deze plek.

×