Camping Sainte-Eulalie-d’Olt

Criteria wissen
Met zijn bloemenpracht, middeleeuwse architectuur en authentieke natuurschoon weet Sainte-Eulalie-d’Olt u meteen te bekoren. Het plaatsje is even charmant als fascinerend!
Er is in dit karaktervolle oord te midden van de groene natuur echt heel wat moois te vinden om samen met familie en vrienden van te genieten!

Uw zoekresultaten: 1 Camping

Campingdorpen Aveyron

De Yelloh ! Village campings dichtbij

Campingdorpen Millau

Campingvakantie Sainte-Eulalie-d’Olt

Uw vakantie in de Aveyron wordt een heel aparte ervaring. Vlak bij uw Yelloh! Village-camping ligt het charmante Sainte-Eulalie-d’Olt. Tussen het regionaal natuurpark Les Grands Causses en de Mont d’Aubrac biedt dit dorp met grote erfgoedwaarde – dat zelfs tot de mooiste van Frankrijk wordt gerekend! – een buitengewoon uitzicht over de vallei van de Lot. De opmerkelijke setting van dit middeleeuwse stadje waar elke bezoeker zich als God in Frankrijk voelt, weet u vast meteen te bekoren: verken de pittoreske geplaveide straatjes, bewonder de oude gevels en met bloemen versierde huizen, breng een bezoek aan de talloze ambachtslui die er hun atelier hebben, ontdek de romaanse kerk uit de 11de eeuw, het indrukwekkende kasteel uit de 15de eeuw, het gemeentehuis in renaissancestijl… 

 

Camping Sainte-Eulalie-d’Olt

Er valt heel wat te ontdekken in Sainte-Eulalie-d’Olt. Dit middeleeuws uitziende dorp waar kunstenaars thuis zijn, staat bekend om het museum dat aan de lokale schilder Marcel Boudou gewijd is. De voormalige dorpsschool groeide zo uit tot een culturele hotspot die u in geen geval mag missen. Elke tweede zondag van de maand juli vertrekt vanuit de kerk van Sainte-Epine een mythische processie ter ere van Christus. Een schitterende gelegenheid om de tradities en feesten te leren kennen waar de inwoners van de Aveyron zo trots op zijn! En uiteraard is dit ook een prima plek om met volle teugen van de natuur te genieten. Dit groene dorp aan de oevers van de Lot biedt u de kans om in een ongerepte omgeving diverse sporten te beoefenen: kanoën of kajakken, stand-up paddle, vissen, zwemmen… Of verkent u liever de talloze wandelroutes, ruiterpaden en mountainbikecircuits? Voor een vakantie te midden van de natuur bent u in Sainte-Eulalie-d’Olt aan het goede adres!

×