Camping Laissac

Ontdek vanaf de camping in Laissac de veelzijdigheid van Laissac en omstreken en aarzel niet de nabijgelegen indrukwekkende toeristische sites van de Aveyron te bezoeken. Laissac is beroemd vanwege zijn veemarkt (schapen en runderen), de op één na grootste van Frankrijk en zelfs de grootste van Zuid-Frankrijk, en het is dus niet verwonderlijk dat de economie voornamelijk op landbouw en veeteelt is gericht. Tijdens uw campingvakantie in Laissac spelen de wekelijkse markten (elke dinsdag) dan ook een belangrijke rol.

Campingvakantie in Laissac

Ontdek vanaf de camping in Laissac deze prachtige plaats en zijn omgeving. Het dorpje Laissac ligt midden in de Aveyron, op 20 km van Rodez, en maakt deel uit van het kanton van Laissac. Het kanton ligt aan de voet van het beboste massief van de Palanges en loopt langs de Causse de Séverac (een kalkplateau in het centraal-zuidelijke deel van het Centraal Massief) en biedt een grote variatie aan bezienswaardigheden, landschappen en kleurrijke gemeenten. Er zijn in totaal 8 gemeenten die het kanton van Laissac vormen: Bertholène, Coussergues, Cruejouls, Gaillac-d’Aveyron, Laissac, Palmas, Sévérac-l’Eglise en Vimenet.

Camping Laissac

Een campingvakantie in Laissac staat gelijk aan een vakantie midden in de natuur. De heuvels en weidse landschappen rondom Laissac lenen zich bij uitstek voor allerlei buitenactiviteiten. Liefhebbers van geschiedenis en monumenten kunnen zich tijdens hun campingvakantie in Laissac uitleven en het historische centrum bezoeken met zijn indrukwekkende 16e-eeuwse Tour Rességuier en zijn kerk uit de 19e eeuw. Bezoek ook zeker Maquefabes, een vlak bij het centrum gelegen oude watermolen die in 1656 tot kasteel werd omgebouwd, of het Château des Bourines in de gemeente Bertholène, een groot domein dat omringd wordt door diverse nog steeds in gebruik zijnde agrarische gebouwen (varkensstal, rijtuigenschuur, drinkbakken, slachterij)…

Vanuit het op slechts enkele kilometers van Rodez gelegen Laissac kunt u de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden van de Aveyron bezoeken, zoals het Viaduct van Millau, de schitterende Gorges du Tarn, Aubrac, de bergen en meren van Lévézou… Ook fijnproevers komen aan hun trekken, want Laissac heeft talrijke streekspecialiteiten voor u in petto, waaronder de beroemde Aligot, de Tripous (met pens) en Farçous (met groenten), en de verrukkelijke Fouace (haardkoek).

×