Camping Millau

Kom kamperen in Millau en ontdek een stad met een uniek cultureel en natuurlijk erfgoed. Wie kent nu niet Millau met haar wereldberoemde Viaduct van Millau? Tijdens een campingvakantie in Millau zult u een stad met een uniek cultureel erfgoed en schitterende natuurgebieden ontdekken. In de Kunst- en Geschiedenisstad Millau kunt u tijdens uw campingvakantie talrijke monumenten bewonderen.

Campingvakantie Millau

De Pont Vieux, de oude wasplaats Ayrolle, de vierkante toren van de koningen van Aragon en de Gallo-Romeinse archeologische vindplaats van Gaufresenque, belangrijke locatie voor de productie van keramische producten die in die tijd naar alle delen van het Romeinse rijk werden geëxporteerd, zijn stuk voor stuk bijzondere plekken die u met plezier zult bezoeken. Op deze wijze zult u een enorm historierijke stad ontdekken die in de Romeinse tijd bekend stond vanwege haar keramiek, in de 20ste eeuw als hoofdstad van de handschoen en vandaag de dag dankzij haar beroemde Viaduct symbool staat voor hoogstaand technisch vakmanschap.

In de omgeving van Millau mag u twee bezienswaardigheden beslist niet missen: uiteraard het Viaduct van Millau en de Abdij van Sylvanès, een in een groene oase gelegen cisterciënzerabdij die is geclassificeerd als een van de Grands Sites Midi-Pyrénées. Verder kunt u in de versterkte steden en dorpen La Couvertoirade, La Cavalerie, Ste Eulalie de Cernon, Saint Jean d’Alcas en Viala du Pas de Jaux in de voetsporen treden van de Tempeliers van Larzac.

Camping Millau

Ook op het gebied van activiteiten en recreatie heeft de stad Millau het nodige te bieden. Tijdens uw campingvakantie in deze vermaarde sportstad heeft u alle gelegenheid allerlei openluchtactiviteiten te beoefenen: mountainbiken, paragliden, kanovaren-kajakken, klimmen, via ferrata of zelfs deltavliegen. Qua natuur kunt u terecht in de midden in het UNESCO Werelderfgoed Regionaal Natuurpark van de Grands Causses gelegen Gorges du Tarn. Bewonder de schitterende landschappen van deze kloof die tussen de Causse Méjean en de Causse de Sauveterre door de rivier de Tarn is uitgesleten. De plek is bijzonder geschikt voor allerlei wateractiviteiten, zoals kanovaren, canyoning en speleologie.

Millau ligt ook in de streek van de Roquefort. Bezoek tijdens uw campingvakantie het dorp Roquefort en de kelders waar de rijping van de beroemde kaas plaatsvindt.

×