Camping Aveyron

Ontdek de Aveyron tijdens uw vakantie met de familie. Met de vele sportactiviteiten en bezoekjes aan de belangrijke bezienswaardigheden van het departement zult u zich tijdens uw campingvakantie geen moment vervelen.

Campingvakantie Aveyron

De Aveyron vormt het punt waar de Auvergne, het zonnige zuidwesten en de Languedoc-Roussillon samenkomen en is de ideale bestemming voor een familievakantie.

Hebt u zin in een zonovergoten vakantie zonder de drukte van de kust, kies dan voor de Aveyron met zijn prachtige landschappen en geniet van de schitterende natuur! In deze streek staat wandelplezier centraal. Het Regionaal Natuurpark van de Grands Causses en de bergen en meren van de Lévézou zullen liefhebbers van sport en sensatie zeker bekoren. Verken de beroemde Gorges du Tarn te voet, met de fiets of met een kano. En als u de wereld eens van bovenaf wilt bekijken, kunt u een vlucht met een parapente maken of dankzij de verschillende via ferrata de Gorges vanaf de steile rotswanden bewonderen.

In de Aveyron bevinden zich talrijke religieuze bezienswaardigheden. Bezoek tijdens uw campingvakantie dan ook zeker de abdijen van Conques en van Sylvanès, het kartuizerklooster Saint-Sauveur of de indrukwekkende kathedraal van Rodez. Aangezien dit Franse departement het grootste aantal dorpen met het toeristische label “mooiste dorpen van Frankrijk” telt, is uw vakantie de ideale gelegenheid de 10 prachtige geklasseerde dorpen te bezoeken. Maak bijvoorbeeld een pas op de plaats in Belcastel, een stopplaats op de route naar Santiago de Compostella, en bewonder het imposante kasteel, bezoek Brousse-le-Château, een sfeervol middeleeuws dorp, of de abdij van Conques met zijn schitterende, door de Franse schilder Pierre Soulages vervaardigde glas-in-loodramen. Bezoek Estaing met zijn 12e-eeuwse donjon, de tempeliersvesting La Couvertoirade en het koninklijke fort van Najac. Ga tot slot ook zeker naar Peyre, een gedeeltelijk in grotten gebouwd dorp waarvandaan u een schitterend uitzicht hebt op het Viaduct van Millau, naar Saint-Côme-d’Olt met zijn bijzondere gedraaide torenspits, naar Saint-Eulalie-d’Olt of naar het koninklijke vestingdorp Sauveterre-de-Rouerge. Het mag duidelijk zijn dat deze 10 geklasseerde dorpen ontelbare pareltjes verbergen die u beslist moet ontdekken of opnieuw bezoeken.

Camping Aveyron

Ook vakmanschap speelt een grote rol in de Aveyron. U verlaat de streek vast niet zonder een mes mee te nemen uit Laguiole, het dorp in de Aubrac-streek dat beroemd is geworden vanwege de ambachtelijke fabricage van messen, of zonder de vermaarde ‘Aligot’ te eten, of een stukje Roquefort te proeven tijdens een bezoekje aan de natuurlijke kelders van Roquefort-sur-Soulzon.

1 camping gevonden

De Yelloh ! Village campings dichtbij

campings Gers

campings Ariège

campings Hautes-Pyrénées

Om te ontdekken
×