In de buurt van camping La Grange de Monteillac

Laat u betoveren door de Aveyron met zijn schitterende landschappen, karaktervolle steden en ongelooflijke mooie natuur. Of u nu op zoek bent naar actie of rust, hier komt u zeker aan uw trekken. Kom in deze rustgevende omgeving genieten van de heerlijk frisse lucht…

Camping La Grange de Monteillac

12310 Sévérac l'Église

FRANKRIJK

Ligging

Sévérac l'Église, 1 km
Luchthaven van Rodez, 38 km
Station van Rodez, 27 km

GPS-Coordinaten

Breedtegraad: N 44° 21' 51'' Lengtegraad: E 2° 51' 5''

Evenementen

Toeristische plaatsen

Steden

De lokale gastronomie

Het zou jammer zijn als u de typische streekgerechten van de Aveyron tijdens uw campingvakantie niet zou proeven! De specialiteiten van de streek hebben dezelfde eigenschappen als hun omgeving: verrassend, authentiek en uitgesproken. Van de zo beroemde schapenkaas Roquefort, de Aligot, een gerecht van aardappelpuree met gesmolten kaas, en de verrukkelijke charcuterie tot de truffade en de lokale wijnen, ook uw smaakpapillen gaan op reis! 

Cultuur en vakmanschap in de Aveyron

De Aveyron is niet alleen een prachtig natuurgebied, het is ook een streek met een rijk en vermaard cultureel erfgoed. Of het nu voor de geschiedenis is of voor de kunst, er is altijd een goede reden om de Aveyron te bezoeken! Een bezoek aan het Soulages Museum in Rodez dat geheel gewijd is aan deze hedendaagse beroemde schilder, zal zeker indruk maken! Voor bewonderaars van het lokale erfgoed mag een rondleiding in de messenfabriek van Laguiole, waar de beroemde traditionele messen vervaardigd worden, natuurlijk niet ontbreken. Bezoek Micropolis (stad der insecten) of ook het kasteel van Calmont d'Olt met haar middeleeuwse animaties. Groot en klein zullen ervan genieten!

Voor meer informatie

×