Onze annuleringsvoorwaarden veranderen! Meer info hier

Camping Yelloh! en Champagne Eclaron , Haute-Marne

« Te midden van meren en bossen, in een unieke omgeving aan de oever van het meer van Der »

8.1 10 454 scores Recensies

En Champagne : in de buurt van de camping

Kom naar de camping Yelloh! En Champagne om een regio te ontdekken waar de natuur alomtegenwoordig is. Deze schitterende regio laat zich prima ontdekken met de mountainbike of tijdens wandeltochten in het bos of rond het meer van Der. 

Camping Yelloh! en Champagne

52290 Eclaron
FRANKRIJK
+33 (0)3 25 06 34 24

GPS-Coordinaten
Breedtegraad: N 48° 34' 15''
Lengtegraad: E 4° 50' 40''
Bereken uw route


Ligging
Châlons-en-Champagne, 64 km
Luchthaven van Paris-Roissy, 215 km
Station van Saint-Dizier, 9 km
Zet voor een vakantie vol natuur midden in een unieke cultuur- en historierijke omgeving koers naar de Franse regio Grand Est! De gastronomie, natuur en cultuur zullen u hier beslist bekoren.
Ontdek het meer van Der, één van de grootste kunstmatige meren van heel Europa. Het is een schitterende plek voor wandelaars, watersporters en natuurliefhebbers.
Kom genieten van een portie gezonde lucht tijdens uw campingvakantie in Eclaron! In het hart van de regio Champagne ligt Eclaron, in de buurt van het Lac du Der - Chantecoq. Neem een kleine hoeveelheid watersporten, bestrooi rijkelijk met vele uren wandel-, fiets- en paardrijplezier en mix het geheel met een rijke natuur: ziezo, u heeft net de ideale campingvakantie cocktail in Eclaron gemaakt! De groene heuvels van de Champagne of de kalme wateren van het grootste kunstmatige meer van Europa vormen de perfecte omgeving voor rustige én actieve vakanties. Sport, verkenning van de streek of idyllische wandelingen langs de oevers ... Er is voor elk wat wils!
Saint-Dizier biedt het ideale kader voor een vakantie in de openlucht waar iedereen aan zijn trekken komt. Geniet van een zorgeloze vakantie in een charmante sfeer en boek nu uw campingvakantie in Saint-Dizier.
Groen, ontspanning en activiteiten staan op het programma van uw vakantie in de Marne. Uw vakantie in de Champagne-Ardenne is ook een gelegenheid om vergeten ambachten te herontdekken: tradities van weleer en kunsten die in de vergetelheid geraakt zijn, maar hun stempel gedrukt hebben op de identiteit van deze streek. Profiteer van uw campingvakantie in Sainte-Marie-du-lac-Nuisement om terug in de tijd te reizen!

De Champagneroute

De geheime wereld van de champagne onthult zich voor jou aan de hand van degustaties en tips, kelders en toeristische routes. Zo kom je alles te weten over de Champagne. Dankzij de ingeniositeit van Dom Pérignon wordt elke twee seconden ergens in de wereld een fles Champagne geopend!

In het Musée Champenois, niet ver van het Lac du Der, ontdek je hoe de wijngaarden werden bewerkt en de Champagewijn werd gemaakt sinds de XIXde eeuw. Kom proeven van de beste soorten langs de Champagneroute en kennismaken met kleine productenten die je verwelkomen met een heerlijk glaasje.

Ontdekking van de kerken met houten wanden

Kom de kerken met houten wanden ontekken, ze zijn uniek in Frankrijk. Een huwelijk tussen leemgrond en eikenhout resulteerde in de typische architectuur van het Pays du Der. De route van de kerken kan met de fiets worden afgelegd: 60 km langs kleine departementale wegen. De route onthult de charmes van de architectuur van de dorpen en hun stenen kerken die verlicht worden via de schitterende glasramen.

Ontdekking van de streekproducten

Wijn, fijne vleeswaren, romige kazen en alle producten van de Haut-Marne: kom genieten van onze specialiteiten. Iedere vrijdag wordt er een kleine streekmarkt gehouden op de camping, zodat je kan proeven van de streekproducten.

Een bezoek aan de Grange aux Abeilles

In Giffaumont Champaubert kunt u een bezoekje brengen aan de Grange aux Abeilles en kennismaken met de apicultuur van vroeger en nu. Breng je kinderen mee en laat hen de natuur en de tradities ontdekken. Dompel je onder in het boeiende leven van de bijen en kom alles te weten over hun rol in de natuur (bestuiving).

Je kan ook een actieve bijenkast observeren. Op het einde van het bezoek kan je de producten van de kast proeven (honing, pollen, koninginnenbrei, ...).

 

La Grange aux Abeilles
4, Rue du Grand Der
51290 Giffaumont-Champaubert
www.grange-aux-abeilles.com

×