En Champagne : in de buurt van de camping

Kom naar de camping Yelloh! En Champagne om een regio te ontdekken waar de natuur alomtegenwoordig is. Deze schitterende regio laat zich prima ontdekken met de mountainbike of tijdens wandeltochten in het bos of rond het meer van Der. 

Camping Yelloh! en Champagne

D384

52290 Éclaron-Braucourt-Sainte-Livière

FRANKRIJK

Ligging

Châlons-en-Champagne, 64 km
Luchthaven van Paris-Roissy, 215 km
Station van Saint-Dizier, 9 km

GPS-Coordinaten

Breedtegraad: N 48° 34' 15'' Lengtegraad: E 4° 50' 40''

Toeristische plaatsen

Steden

De Champagneroute

De geheime wereld van de champagne onthult zich voor jou aan de hand van degustaties en tips, kelders en toeristische routes. Zo kom je alles te weten over de Champagne. Dankzij de ingeniositeit van Dom Pérignon wordt elke twee seconden ergens in de wereld een fles Champagne geopend!

In het Musée Champenois, niet ver van het Lac du Der, ontdek je hoe de wijngaarden werden bewerkt en de Champagewijn werd gemaakt sinds de XIXde eeuw. Kom proeven van de beste soorten langs de Champagneroute en kennismaken met kleine productenten die je verwelkomen met een heerlijk glaasje.

Ontdekking van de kerken met houten wanden

Kom de kerken met houten wanden ontekken, ze zijn uniek in Frankrijk. Een huwelijk tussen leemgrond en eikenhout resulteerde in de typische architectuur van het Pays du Der. De route van de kerken kan met de fiets worden afgelegd: 60 km langs kleine departementale wegen. De route onthult de charmes van de architectuur van de dorpen en hun stenen kerken die verlicht worden via de schitterende glasramen.

Een bezoek aan de Grange aux Abeilles

In Giffaumont Champaubert kunt u een bezoekje brengen aan de Grange aux Abeilles en kennismaken met de apicultuur van vroeger en nu. Breng je kinderen mee en laat hen de natuur en de tradities ontdekken. Dompel je onder in het boeiende leven van de bijen en kom alles te weten over hun rol in de natuur (bestuiving).

Je kan ook een actieve bijenkast observeren. Op het einde van het bezoek kan je de producten van de kast proeven (honing, pollen, koninginnenbrei, ...).

La Grange aux Abeilles
4, Rue du Grand Der
51290 Giffaumont-Champaubert
www.grange-aux-abeilles.com

×