Camping Dinan

In deze versterkte, middeleeuwse stad kunt u de best bewaarde stadswal van Bretagne bewonderen. Op enkele kilometers van de Côte d’Emeraude onthult de stad Dinan al haar geheimen! Profiteer van uw campingvakantie om deze versterkte, middeleeuwse stad vol authentieke en historische parels te ontdekken.
Geniet tijdens uw campingvakantie in Dinan van de magische omgeving van deze stad: de indrukwekkende middeleeuwse wal die de stad omringt, de groene Engelse tuin of de sfeervolle straten en pleinen lenen zich bij uitstek voor een wandeling met de familie. Snuif de bijzondere sfeer op als u langs de kades van de binnenhaven slentert: bewonder het bijzondere avondlicht dat over de masten van de zeilboten strijkt, of huur als u wilt een kajak om de rivier de Rance te verkennen. Vanuit Dinan kunt u via talrijke wandel- en fietspaden de prachtige vallei van de Rance verkennen. Laat u verleiden!

Vakantie op een camping Dinan

Dinan behoort tot de steden die bijzonder geliefd zijn bij kunstenaars: in het oude stadscentrum is er zelfs een straat voor hen gereserveerd! Zou het niet fantastisch zijn om na afloop van uw campingvakantie in Dinan met een prachtig schilderij, mozaïek of beeld van de hand van een lokale kunstenaar naar huis te gaan?
Deze Rue du Jerzual, waar kunstenaars en ambachtslieden van de stad tegenwoordig hun winkeltjes hebben, is heel erg bekend in Bretagne: het sfeervolle en ontzettend steile straatje is elk jaar zelfs het toneel van een beroemde hardloopwedstrijd!

Uw campingvakantie in Dinan biedt u ook de gelegenheid terug te reizen in de tijd, tot zelfs vóór de Middeleeuwen! In de Gallo-Romeinse villa van Quiou kunt u in een uniek domein authentieke archeologische opgravingen bewonderen. Het Maison des Faluns voert u wel 15 miljoen jaar terug, naar de tijd dat Dinan en de omringende vallei een warme, ondiepe zee waren.

×