Om het saldo van uw verblijf te betalen Klik hier

Camping Morbihan

Criteria wissen
Laat u verleiden door de charme van de kustlandschappen en karaktervolle steden tijdens uw campingvakantie in de Morbihan

Campingvakantie Morbihan

Ga heerlijk kamperen in het zuiden van Bretagne en ontdek het rijke erfgoed van de Morbihan. Laat u betoveren door de schitterende kustlandschappen, de prehistorische sites en de vele karaktervolle steden.

Mis van de vele hoogtepunten van de Morbihan vooral de menhirrijen in Carnac niet, het grootste megalietenveld ter wereld dat zich uitstrekt over een lengte van bijna 4 km. U zult verrast worden door de talloze rijen met menhirs. De menhirs, die volgens een legende een leger van stenen voorstelt en voor sommigen een plaats van verering is, blijven voorlopig nog omgeven door mysterie.

Vervolgens staat met de familie het dorp Poul-Fétan op het programma waar u een inkijkje in het dagelijkse boerenleven van de 19e eeuw krijgt. Dit volledig gerestaureerde dorp laat u op ludieke en leerzame wijze via exposities en demonstraties kennismaken met de boerenzeden en –gebruiken van die tijd.

Liefhebbers van watersportactiviteiten of lange middagen van heerlijk nietsdoen op het strand kunnen een tochtje naar het eiland Groix maken. Na een overtocht van 45 minuten meert u aan in Port Tudy. Het eiland Groix is ook bij uitstek geschikt om te fietsen, u kunt zelfs het hele eiland met de fiets verkennen.

 

Camping Morbihan

Maar er zijn nog veel meer eilanden in de Morbihan die een bezoekje meer dan waard zijn, zoals het Île aux Moines, het grootste eiland in de Golfe du Morbihan op slechts 5 minuten varen van het vasteland, en de Glénan-archipel, die met het turkooisblauwe water en de witte zandstranden een tropische uitstraling heeft.

Liefhebbers van oude gebouwen en karaktervolle steden kunnen hun hart ophalen in de ommuurde stad Concarneau, ook wel “gesloten stad” genoemd vanwege de omringende stadswallen. Bekijk in het hogere gedeelte van de stad het kasteel van Keriolet. Dit oorspronkelijke landhuis uit de 13e eeuw werd in de loop der jaren omgebouwd tot een schitterend kasteel waar u met plezier zult rondkijken.

Kunstliefhebbers gaan natuurlijk naar Pont-Aven, ook wel “stad van de schilders” genoemd vanwege de vele schilders, zoals Paul Gauguin, die naar de stad kwamen om er te schilderen. In deze bedrijvige stad die bekend staat vanwege de prachtige watermolens en sfeervolle haven, kunt u een dagje heerlijk rondslenteren en winkelen. 

Uw zoekresultaten: 1 Camping

Om te ontdekken
×