Camping Vannes

Ga kamperen in de buurt van Vannes in de Morbihan en laat u verleiden door de charme van deze aantrekkelijke middeleeuwse stad en haar kleurrijke vakwerkhuizen.
Vannes is een ideale bestemming voor een familievakantie of een romantisch uitstapje met z’n tweeën.
Deze aantrekkelijke, in 56 v. Chr. door de Romeinen gebouwde, tweeduizend jaar oude middeleeuwse Kunst- en Geschiedenisstad is vermaard vanwege haar rijke historische en culturele erfgoed. De voormalige verblijfplaats van de Hertogen van Bretagne heeft niets aan charme ingeboet.

Campingvakantie Vannes

Ontdek tijdens een rondwandeling met gids of aan boord van het kleine treintje de schitterende stadswallen met de Tour du Connétable, waarvandaan u een prachtig uitzicht hebt. In het historische centrum van de stad kunt u heerlijk rondslenteren in de geplaveide straatjes en de fraaie en kleurrijke vakwerkhuizen bewonderen die zo kenmerkend zijn voor Bretagne. In de historische stadskern van Vannes bevinden zich talrijke monumenten die getuigen van het rijke verleden van de stad, zoals de kathedraal Saint-Pierre, de stadspoort Porte Saint-Vincent, de oude wasplaats van de Garenne en het indrukwekkende Château de l’Hermine.

Bewonder ook het embleem van de stad, “Vannes et sa femme”, twee in de gevel van een vakwerkhuis ingebouwde granieten borstbeelden van een olijk kijkende man en vrouw. Als u Vannes liever op eigen gelegenheid bezoekt, kan dat heel goed met uw eigen smartphone! Download de Vannes Tour-app en ontvang bij 3 toeristische wandelingen in de oude stadskern informatie over de monumenten van deze middeleeuwse stad.

Camping Vannes

Vannes grenst aan de zuidkant aan de Golfe du Morbihan en is daardoor ook een naar de zee gerichte stad. U zult de 12000 hectare aan oceaan dan ook zeker gaan ontdekken. Verken deze kleine binnenzee met zo’n veertig grotere en kleinere eilanden tijdens een zeil- of catamarantocht of aan boord van een motorbootje. Het Île aux Moines en het midden in de Golfe du Morbihan gelegen eiland Arz, of de in de baai van Quiberon gelegen eilanden Belle-Île-en-Mer, Houat en Hoëdic zijn stuk voor stuk eilanden die u met veel plezier zult bezoeken. Geniet van hun steile kusten, prachtige fijnzandstranden en schitterende ongerepte baaitjes!
Wilt u nog meer mooie dingen zien? Trek dan het achterland in, waar u midden in de bosrijke streek Argoat megalieten, landhuizen, kastelen, kapellen en fonteinen kunt bewonderen.

×