Camping Reus

Reus, de geboortestad van de beroemde architect Gaudí, weet u meteen te bekoren met zijn culturele en architecturale rijkdom. Wacht niet langer om deze charmante, pittoreske Spaanse stad te ontdekken!
Het archeologisch museum Salvador Vilaseca, het kunsthistorisch museum en de Fortuny-schouwburg op de Plaça Prim lokken eveneens heel wat cultureel geïnteresseerden. Maar misschien flaneert u liever gewoon door de straten of houdt u meer van shoppen? Het centrum van Reus met meer dan 600 handelszaken zal u niet teleurstellen!

Campingvakantie Reus

Reus, op zo’n 10 km van de stranden van de Costa Dorada en op 12 km van Tarragona, toont u al zijn architecturale schatten. Bezoek op de Plaça del Mercadal het belangrijkste modernistische gebouw van de stad, Casa Navàs, dat tussen 1901 en 1907 door architect Lluís Domènech i Montaner werd ontworpen. De binneninrichting met keramiek, mozaïek, glasramen en het originele meubilair is werkelijk ongelooflijk. Ook twee andere huizen van de hand van deze architect, Casa Rull (met gevleugelde leeuwen op de voorgevel) en Casa Gasull, zijn een omweg waard. Al deze monumenten maken van Reus de modernistische stad bij uitstek.

Omdat Reus nu eenmaal bekendheid verwierf als geboortestad van architect Antoni Gaudí, kunt u er een Gaudí-wandeling maken. Zo ontdekt u het geboortehuis van de architect en de kerk waar hij gedoopt werd, maar ook het Gaudí Centre, een unieke plek die een eerbetoon brengt aan zijn hele oeuvre. In dit bezoekerscentrum treedt u met al uw zintuigen de bijzondere wereld van dit genie binnen. Een absolute aanrader voor al wie Reus bezoekt!

×