Vakantieclub Le Fayolan: in de buurt

Camping Le Fayolan ligt midden in een adembenemende natuurlijke omgeving met meren, rivieren, watervallen, bossen, wijngaarden en pittoreske diepe dalen waarin de mooiste dorpjes van de Jura verscholen liggen. Een regio waarin u door de natuur en de plaatselijke bevolking nieuwe krachten opdoet en waar u zich over kunt geven aan talloze activiteiten.

Camping Le Fayolan

Chemin du Langard BP 52

39130 Clairvaux-les-Lacs

FRANKRIJK

Ligging

Clairvaux-les-Lacs, 0.8 km
Luchthaven van Genève, 90 km
Station van Lons-le-Saunier, 22 km

GPS-Coordinaten

Breedtegraad: N 46° 33' 47'' Lengtegraad: E 5° 45' 20''

Toeristische plaatsen

Steden

550 km wandelwegen

De charme van de Jura wordt uiteraard in de eerste plaats bepaald door de natuur. Hoe kan je deze natuur beter verkennen dan via de paden die zowel de bekendste sites als de meest verloren uithoeken doorkruisen? Ben je een ervaren wandelaar, dan bieden de ongeveer tien GR® of GR de Pays® je wekenlang wandelplezier. Voor de gewone wandelaars en gezinnen zijn er tientallen parcours met wandelingen van 1 uur tot 7 uur tijdens de welke je op je eigen ritme alle facetten van de Jura kan ontdekken; een speciale vermelding verdienen de paden die men de "sentiers de découverte" noemt, want deze leren je aan de hand van een boekje of panelen langs het parcours wat meer over de slechtvalk, de abdij van Gigny/Suran, de gendarmehoed of de meren van la Bresse.

De meren en de watervallen van de Jura

Niet te missen: het parcours van de watervallen van de Hérisson, de toeristische trein van de Haut Jura, de grotten van Baume-les-messieurs en Moidon, en het nieuwe watervallenhuis. Bij de watervallen van Hérisson kan je vanop de talrijke uitkijkpunten in ieder seizoen de magie van het stromende water bewonderen - La Reculée de la Frasnée met zijn waterval. Het watervallenhuis vind je onderaan de spectaculaire waterval van l'Eventail. In de audiovisuele en museografische ruimte word je ondergedompeld in een ludieke en verrassende wereld te midden van een opmerkelijk geklasseerd natuurlijk patrimonium: de vallei van de Hérisson, de watervallen, de geschiedenis, de legendes.

Een vakkennis op het vlak van kunst en traditie

Wie kent de pijp van Saint-Claude en het speelgoed van de Haut Jura niet? Hier tiert het vakmanschap nog welig. De Jura is de streek van het kind en het speelgoed: de Jura ligt aan de oorsprong van het houten speelgoed. Ieder jaar vindt er begin juli in Moirans en Montagne - de hoofdstad van het speelgoed - een festival van het kind plaats met meer dan 50 workshops op 3 dagen. Verder zijn er nog het Fort des Rousses met 25000 kazen, het Musée de la Pipe en het Musée du Diamant, het brillenmuseum in Morez, de artisanale kaasmakerijen, de houtdraaiers, de Salines Royales van Arc-et-Senans.

Een verrassende gastronomie

Wie Jura zegt, zegt gastronomie! Een degustatie van de wijnen en de kazen van de Jura. De fondues, gerookte vleeswaren, kazen, de gele wijn: allemaal typische producten. Deze vakkennis van de Franche Comté kan geproefd worden in de talrijke restaurants en herbergen die verscholen liggen in de dorpen. De Jura is een authentieke streek waar op de ouderwetse manier de beroemde kazen van Comté en Morbier vervaardigd worden.

×