Gratis annuleren tot 2 dagen voor aankomst op een selectie accommodaties! Meer informatie

Camping Le Fayolan Clairvaux les lacs, Jura

« Een strand op het platteland: directe toegang tot het meer van Clairvaux en een verwarmd zwemparadijs »

8 10 844 scores Recensies

Vakantieclub Le Fayolan: in de buurt

Camping Le Fayolan ligt midden in een adembenemende natuurlijke omgeving met meren, rivieren, watervallen, bossen, wijngaarden en pittoreske diepe dalen waarin de mooiste dorpjes van de Jura verscholen liggen. Een regio waarin u door de natuur en de plaatselijke bevolking nieuwe krachten opdoet en waar u zich over kunt geven aan talloze activiteiten.

Camping Le Fayolan
Chemin du Langard BP 52
39130 Clairvaux-les-Lacs
FRANKRIJK
+33 (0)3 84 25 88 52
Website van de camping

GPS-Coordinaten
Breedtegraad: N 46° 33' 47''
Lengtegraad: E 5° 45' 20''
Bereken uw route


Ligging
Clairvaux-les-Lacs, 0.8 km
Luchthaven van Genève, 90 km
Station van Lons-le-Saunier, 22 km
Wie Jura zegt, zegt natuur. En dat geldt niet alleen de bijzondere flora, maar ook de roofvogels. In Parc Jurafaune kunt u ze met de hele familie ontdekken. Kom en beleef een onvergetelijke dag!
Waarom niet kiezen voor een familievakantie op een Yelloh! Village camping in Clairvaux-les Lacs? Zwemmen, waterfietsen, vissen of wandelen rond het prachtige meer ... dat is wat u te wachten staat tijdens uw verblijf in Clairvaux-les-Lacs. De Jura zal u, zacht en wild tegelijk, weten te bekoren tijdens uw campingvakantie in Yelloh! Village. Zacht glooiende diepgroene beboste heuvels, uitkijkposten met een adembenemend uitzicht op de reculées, de typische valleien, kristalheldere meren waar u tal van watersporten kunt beoefenen en een hele reeks - tijdens de zomermaanden - zo verkoelende watervallen ... Dat wordt het kader voor uw wandelingen en trektochten in het hart van de Jura!
Aan het grensgebied van 3 valleien in de Jura ligt het schitterende dorp Baume-les-Messieurs. Natuur, rust, charme, kalmte… Alles is aanwezig! Een schitterende natuur, een rustige sfeer, adembenemende panorama’s, en dit alles uitgestrekt over slechts enkele kilometers! Dit is wat u te wachten staat in Baume-les-Messieurs.
Besançon, de hoofdstad van de regio Franche-Comté, zal u haar charmes tonen. Ontdek dit mooie stadje in het oosten van Frankrijk! Besançon is een prachtig stadje, gelegen in een meander van de rivier de Doubs en omringd door zeven heuvels. Hier vloeien de verschillende historische tijdperken perfect in elkaar over en ontvouwen zich voor het oog van de wandelaar. U maakt een reis door de tijd door een wandeling te maken door de voetgangersstraten vanaf de statige gallo-romeinse ‘zwarte poort’ tot aan de voorname herenhuizen uit de renaissance, langs de geboortehuizen van Victor Hugo en de gebroeders Lumière ! Als u wilt, kunt u zelfs uw bezoek aan de stad eindigen aan de oevers van de Doubs, in de schaduw van de muren van de Citadel….
Welkom in een van de mooiste dorpen van Frankrijk! Château-Châlon, met zijn prachtige uitzicht en beroemde wijn, zal u zeker boeien! Château-Châlon, als een parel gelegen in het massief van Revermont, biedt u vanaf de top van de klif een fantastisch panorama over de landschappen van de regio Bourgogne-Franche-Comté, de laagvlakte van Bresse en de vallei van Seille.
Gelegen aan het prachtige Lac Léman met op de achtergrond de hoge bergtoppen van de Alpen heet Genève u hartelijk welkom! Bezoek Genève, een paar uur of een hele dag! Deze emblematische stad, die staat voor kwaliteit van leven, rijkdom en welzijn, heeft u veel te bieden …
Kom ontspannen in de zoutwaterbronnen van Lons le Saunier in het hart van een prachtig park van zeven hectare groot. Een kuuroord te midden van de naaldbossen, een uitzonderlijke wijngaard tussen de heuvels en de meren van de Jura, een stad waar het water alom aanwezig is via de talrijke fonteinen. Alles is mogelijk in Lons le Saunier...
Ontdek de prachtige stad Lyon tijdens uw volgende campingvakantie! Jong en oud zullen gecharmeerd zijn van deze aantrekkelijke stad. Het in het zuidoosten van Frankrijk gelegen Lyon bevindt zich op het kruispunt van belangrijke Franse én internationale doorgangswegen. Ontdek tijdens uw volgende campingvakantie in Lyon alle facetten van deze historie- en cultuurrijke stad.

550 km wandelwegen

De charme van de Jura wordt uiteraard in de eerste plaats bepaald door de natuur. Hoe kan je deze natuur beter verkennen dan via de paden die zowel de bekendste sites als de meest verloren uithoeken doorkruisen? Ben je een ervaren wandelaar, dan bieden de ongeveer tien GR® of GR de Pays® je wekenlang wandelplezier. Voor de gewone wandelaars en gezinnen zijn er tientallen parcours met wandelingen van 1 uur tot 7 uur tijdens de welke je op je eigen ritme alle facetten van de Jura kan ontdekken; een speciale vermelding verdienen de paden die men de "sentiers de découverte" noemt, want deze leren je aan de hand van een boekje of panelen langs het parcours wat meer over de slechtvalk, de abdij van Gigny/Suran, de gendarmehoed of de meren van la Bresse.

De meren en de watervallen van de Jura

Niet te missen: het parcours van de watervallen van de Hérisson, de toeristische trein van de Haut Jura, de grotten van Baume-les-messieurs en Moidon, en het nieuwe watervallenhuis. Bij de watervallen van Hérisson kan je vanop de talrijke uitkijkpunten in ieder seizoen de magie van het stromende water bewonderen - La Reculée de la Frasnée met zijn waterval. Het watervallenhuis vind je onderaan de spectaculaire waterval van l'Eventail. In de audiovisuele en museografische ruimte word je ondergedompeld in een ludieke en verrassende wereld te midden van een opmerkelijk geklasseerd natuurlijk patrimonium: de vallei van de Hérisson, de watervallen, de geschiedenis, de legendes.

Een vakkennis op het vlak van kunst en traditie

Wie kent de pijp van Saint-Claude en het speelgoed van de Haut Jura niet? Hier tiert het vakmanschap nog welig. De Jura is de streek van het kind en het speelgoed: de Jura ligt aan de oorsprong van het houten speelgoed. Ieder jaar vindt er begin juli in Moirans en Montagne - de hoofdstad van het speelgoed - een festival van het kind plaats met meer dan 50 workshops op 3 dagen. Verder zijn er nog het Fort des Rousses met 25000 kazen, het Musée de la Pipe en het Musée du Diamant, het brillenmuseum in Morez, de artisanale kaasmakerijen, de houtdraaiers, de Salines Royales van Arc-et-Senans.

Een verrassende gastronomie

Wie Jura zegt, zegt gastronomie! Een degustatie van de wijnen en de kazen van de Jura. De fondues, gerookte vleeswaren, kazen, de gele wijn: allemaal typische producten. Deze vakkennis van de Franche Comté kan geproefd worden in de talrijke restaurants en herbergen die verscholen liggen in de dorpen. De Jura is een authentieke streek waar op de ouderwetse manier de beroemde kazen van Comté en Morbier vervaardigd worden.

×