Gratis annuleren tot 2 dagen voor aankomst op een selectie accommodaties! Meer informatie

Camping Le Talouch Auch, Gers

« Een camping naar menselijke maat in Zuidwest-Frankrijk, een streek van tradities en ontdekkingen »

8.7 10 123 scores Recensies

In de buurt van camping Le Talouch

Bezoek tijdens uw verblijf op camping Le Talouch de Gers, een regio waar de woorden authenticiteit en natuur nog echt iets betekenen. U bent hier in de streek van levensgenieters en gastronomie, waar een aantal van de mooiste dorpjes van Frankrijk liggen. 

Camping Le Talouch

32810 Roquelaure
FRANKRIJK
+33 (0)5 62 65 52 43

GPS-Coordinaten
Breedtegraad: N 43° 42' 46''
Lengtegraad: E 0° 33' 52''
Bereken uw route


Ligging
Auch, 8 km
Luchthaven van Toulouse, 85 km
Station van Auch, 8 km
Kom de beroemde pelgrimsroute naar Compostella bekijken, die vlak naast de camping loopt. Tijdens grote of kleine wandeltochten kunnen de liefhebbers van natuur en ontspanning hier hun hart ophalen!
Ontdek alle geheimen van de kosmos en de sterren in het themapark Cité de l'Espace in Toulouse... De tentoonstellingen en animaties zullen jong en oud bekoren!
U plant een verblijf in de Gers? Dan mag een bezoek aan de abdij van Flaran niet op uw programma ontbreken!
Occitanië bevat elementen uit zowel de Camargue, Spanje, de Provence, het Middellandse Zeegebied, de Gascogne en de Pyreneeën! Kom tijdens uw campingvakantie genieten van alle smaken, geuren en kleuren van deze streek!
Kom tijdens uw campingvakantie in Auch de rijkdom van het zuidwesten aanschouwen, tussen de Pyreneeën en de Middellandse Zee. In de prefectuur van de Gers, in de regio Midi-Pyrénées tussen de Oceaan en de Middellandse Zee, wordt u in Auch verwelkomd door de art de vivre van het zuidwesten, op een uur van Toulouse en de Pyreneeën. De gastvrijheid, de culinaire tradities, de outdoor activiteiten voor iedereen, de prachtige Gasconse kastelen en de weelderige natuur: een ideale setting waar alle ingrediënten voor een geslaagde vakantie aanwezig zijn.
Condom-en-Armagnac is een stad die symbool staat voor de Gers: gelegen in de regio Midi-Pyrénées zorgt hij voor een campingvakantie vol authenticiteit. De stad Condom en zijn ontelbare architectuurschatten, de wilde ongerepte natuur van de Gers of de art de vivre van de Armagnac streek zullen u weten te charmeren. Geniet van de zon in de Gers en maak een kleine wandeling langs de Baïse: deze rivier die in de XIXde eeuw bevaarbaar gemaakt werd, staat garant voor uren van idyllische wandelingen langs haar oevers. Of u nu kiest voor een cruise op de Baïse of liever door de straatjes van Condom flaneert waar de sfeer en de architectuur van de XIXde eeuw nog tastbaar aanwezig zijn, de serene sfeer die van deze oude stenen en deze landschappen uitgaat laat u zeker niet onberoerd.
Gastronomie, levenskunst, historisch erfgoed, cultuur, jazzfestival ... er zijn zoveel redenen om op camping te gaan in Marciac. Ten eerste is het een stad die internationaal bekend staat om zijn jazzfestival. Daarnaast is er de ligging te midden van de heuvels en de valleien van de Gers. Ten slotte is het een stad gelegen tussen de Garonne, de Middellandse Zee en de Pyreneeën waar u een frisse neus kunt halen of terugreizen in de tijd via de sporen van zijn historische verleden... Welke stad is dit? Dat kan niet anders dan Marciac zijn!
Vertrek met de familie of vrienden naar de camping in Vic-Fezensac! In het hart van de Gers heeft het kleine stadje Vic-Fezensac grote verrassingen voor u in petto. Dankzij de gunstige ligging halfweg de as Toulouse-Bayonne houden heel wat reizigers hier halt.

De mooiste dorpen van frankrijk vindt u hier !

Op wandelafstand kunt u dorpjes van een adembenemende schoonheid ontdekken: u zult betoverd worden door Roquelaure met zijn oude stenen doordrenkt van geschiedenis, het uitzonderlijke middeleeuwse erfgoed van Auch, de Gallo-Romeinse overblijfselen in Montréal du Gers of het versterkte dorp Lavardens.

De gastronomie van de Gers

De Gers is een streek die bekend staat voor zijn gastronomie: foie gras en eend (magret de canard), meloenen, look, gekonfijte eend, Armagnac of zelfs wijnen uit de Gers, een waar feest voor uw smaakpapillen. Ook aan tafel zult u de vakantiesfeer voelen! Maak gebruik van uw verblijf om met uw gezin een culinair bezoek te brengen aan een herberg-boerderij: daar zult u een echte garbure-soep kunnen proeven, in een typische omgeving te midden van de dieren.

Het land van de "bons vivants"

Hier wordt de "savoir-vivre" bijna als een godsdienst beleefd: de "bandas", de typische muziekgroepen van de Gascogne, de "Feria del Toro" van Vic-Fezensac, de traditionele feesten of één van de talrijke festivals zullen u er aan herinneren. De Gers, land van verbond en harmonie tussen mens en natuur, ontvangt u met open armen! Neem de tijd om op het ritme van de natuur te leven tijdens uw verblijf op camping Le Talouch.

Een nauwe band met de natuur

Welkom in het paradijs van de wandelaars en de natuurliefhebbers! Met meer dan 1500 kilometer paden kunt u rondwandelen door de valleien van de "Piémont" Pyreneeën, tussen authentieke dorpen en typische landschappen.

Na een middag in de valleien van het land van Auch zult u zich herboren voelen: een heerlijk intermezzo tussen het lawaai en de massa's mensen!

Het koninkrijk van de kleine koningin

Op een mountainbike, een rennersfiets of gewoon op de fiets met het hele gezin, is de Gers ideaal voor al uw uitstappen op twee wielen! U kunt de valleien van het land van Auch ontdekken in familieverband, de wegen van de Gers verkennen met de rennersfiets of de heuvels van de Piémont Pyreneeën beklimmen met de mountainbike. En waarom uw verblijf ook niet afsluiten met de beklimming van een bergpas zoals de deelnemers van de Tour de France het u elk jaar voordoen?

×