In de buurt van het dorp Yelloh! Saint-Emilion, verhuur campings

Een vakantie op camping Yelloh! Saint-Emilion is vooral een ontdekkingsreis door de regio Saint-Emilion en de mooiste wijngaarden van Frankrijk. Kom de kastelen bezoeken, de beroemde wijnen proeven en de 'art de vivre' van Zuidwest-Frankrijk ontdekken.

Camping Yelloh! Saint-Emilion

2, les Combes

33330 Saint-Emilion

FRANKRIJK

Ligging

Saint-Emilion, 3 km
Luchthaven van Bordeaux, 55 km
Station van Libourne, 10 km

GPS-Coordinaten

Breedtegraad: N 44° 55' 1'' Lengtegraad: E 0° 8' 30''

Lieux touristiques

Steden

  Aquitaine en zijn klimaat

  De regio Aquitaine, in het zuidwesten van Frankrijk, is fel geëvolueerd in de loop der tijden. Zijn rijk cultureel en natuurlijk erfgoed, met zijn steden, zijn gebouwen, zijn kastelen en spectaculaire landschappen zullen een voortdurende inspiratiebron zijn tijdens uw verblijf in de streek.

  Deze karaktervolle regio heeft zijn naamsbekendheid weten te vergroten dankzij zijn wijngaarden en zijn gastronomie. Door zijn bijzondere geografische ligging geniet het van een oceanisch klimaat. Het klimaat is er zacht met zon in overvloed.

  De gastronomie van Zuidwest Frankrijk

  De smaken van het Zuidwesten weten de smaakpapillen van groot en klein te bekoren! Geniet van zijn kwaliteitsproducten; truffels, oesters, mosselen, champignons, pruimen… of nog de foie gras, dé meest beroemde lokale specialiteit van de streek.

  Proef van zijn uitstekende cassoulet, zijn gekonfijte eend, zijn amandelkoekjes of zijn cannelés de Bordeaux. Deze gerechten met unieke smaken zult u zich blijvend herinneren.

  Oenologie

  Kom de geheimen ontdekken van de wijngaard en de wijn tijdens degustatiebezoeken aan de wijnkastelen. Het château Champion produceert een Grand Cru St Emilion & AOC en het château Bernateau een Grand Cru Bio St Emilion & AOC.

  Alle kastelen ademen verfijning uit en een bezoek zal je zeker bekoren: na een bezoek aan de ondergrondse kelders stelt de wijnboer een geleide degustatie voor. Kom deze wereldberoemde wijndomeinen bezoeken en maak kennis met gepassioneerde wijnproducenten. 

  De Dordogne

  Met de indrukwekkende vestingdorpen, oude burchten, sfeervolle dorpjes en prehistorische grotten heeft de Dordogne zijn erfgoed goed weten te bewaren! Hier bevindt u zich ook in een streek waar gastronomie en levenskunst centraal staan en waar wijn, ganzenlever en streekproducten een bijzondere plaats innemen!

  ×