Camping Castillon-la-Bataille

Ontdek Castillon-la-Bataille, een voormalige vestingstad in Aquitaine met een rijke geschiedenis en een indrukwekkend cultureel erfgoed. Castillon-la-Bataille is een stad op de oevers van de Dordogne met een buitengewoon cultureel, historisch en natuurlijk erfgoed.

Campingvakantie Castillon-la-Bataille

Haar veelzeggende naam dankt zij aan de laatste veldslag uit de Honderdjarige Oorlog die er werd uitgevochten. Ook tijdens de godsdienstoorlogen liet de stad zich niet onbetuigd. Ontdek tijdens uw vakantie in het zuidwesten van Frankrijk de architecturale hoogstandjes van deze voormalige vestingstad: de kerk van Saint-Symphorien, de IJzeren Poort …

Voor wijnliefhebbers is deze streek geen onbekend terrein. Ook Castillon-la-Bataille kan prat gaan op enkele prestigieuze wijnen. De stad beschikt zelfs over een eigen appellation: ‘Les Côtes de Castillon’. Gastronomen komen hier volop aan hun trekken. Op het menu staan lokale specialiteiten als entrecôte à la bordelaise, elft (vis), … Zet dus koers naar Castillon-la-Bataille en al uw zintuigen staan meteen op scherp!

 

×