Camping Lesparre-Médoc

Criteria wissen
Tijdens uw campingvakantie in de Gironde wilt u alle steden van de streek leren kennen die de moeite waard zijn? Neem dan een kijkje in Lesparre-Médoc op 60 km van Bordeaux. Op de afspraak: gastronomie, geschiedenis en cultuur.

Uw zoekresultaten: 3 Campings

Campingdorpen Gironde

Al gehoord van Lesparre-Médoc?

 

Lesparre-Médoc ligt in de Nouvelle-Aquitaine op slechts enkele kilometers van Bordeaux, tussen de schitterende stranden van de Atlantische Oceaan en het estuarium van de Gironde. Deze bijzonder dynamische stad heeft heel wat verrassingen voor u in petto. Zij verwelkomt u niet alleen op een hele reeks culturele en feestelijke evenementen, maar heeft ook een prachtig architecturaal erfgoed dat u de geschiedenis van Lesparre-Médoc leert kennen. Liefhebbers van gastronomie worden op hun wenken bediend met diverse culinaire specialiteiten: van lam uit Pauillac over zeevruchten en ‘grenier médocain’ (varkenspens) tot ‘noisettines’ (hazelnootbonbons) uit de Médoc. Er is echt voor elk wat wils!

 

Wat staat er op het programma?

 

Waarmee wilt u beginnen? Een cultureel bezoek met een vleugje geschiedenis? Ontdek het enige overblijfsel van het kasteel van de heren van Lesparre: de ‘Tour de l'Honneur' die als historisch monument beschermd is. Deze imposante vierkante donjon dateert van het begin van de 14e eeuw. Het middeleeuwse bouwwerk is 30 meter hoog en telt 5 gerestaureerde etages. Vandaag is er een museum in ondergebracht en van juli tot eind september vindt er een kunsttentoonstelling plaats. Aarzel niet om te kiezen voor een bezoek met gids: hij vertelt u alles over de geschiedenis van de stad en de toren. Krijgt u er maar niet genoeg van, bewonder dan ook de gevels van het Justitiepaleis uit 1832 en bezoek het ‘Palais du Costume’ waar u de persoonlijke collectie van Mazarin – kostuums van de prehistorie tot de belle époque – vindt. Enig voor wie van geschiedenis houdt! Bent u toe aan een pauze, kuier dan door de charmante binnenstad en strijk neer op het terras van een restaurant om de lokale specialiteiten te proeven. Uw vakantie in de buurt van Lesparre-Médoc wordt zonder meer een succes!

×