Camping Vensac

Vensac, een charmant dorp in het hart van de Médoc Atlantique, heet u van harte welkom. Laat u verrassen door zijn ongerepte natuur, ontdek de lokale cultuur en bezoek de buitengewone bezienswaardigheden die deze plek te bieden heeft.

Al gehoord van Vensac? We zijn erin geslaagd om u nieuwsgierig te maken. Perfect! Er zijn namelijk heel wat redenen te bedenken om halt te houden in dit karaktervolle wijnbouwersdorp in de Gironde. Vensac ligt in het noorden van de Médoc in de regio Nouvelle-Aquitaine, niet ver van Queyrac, Valeyrac en Soulac-sur-Mer. U geniet er van de fijnzandstranden bij de Atlantische Oceaan, het bos van de Landes de Gascogne en verscheidene culturele hotspots. De zee, de natuur en de geschiedenis: samen zijn ze goed voor een ruime keuze aan activiteiten.

 

Wist u dit? Elke zomer kunt u getuige zijn van een verbazingwekkende traditie in Vensac. Her en der in het dorp verschijnen levensgrote poppen, de zogenaamde ‘Mounaques’. Het begon in 2001, toen twee inwoners poppen maakten naar de beeltenis van figuren in het dorp. Sindsdien zetten de  dorpsbewoners de traditie voort en maken ze elk jaar prachtige poppen rond een bepaald thema. Mis niets van dit verrassende schouwspel!

 

Wat staat er op het programma? Natuurlijk wilt u ook weten of er wat te beleven valt. Geen zorg: er wacht de hele familie een ruime keuze aan activiteiten. Voor een origineel en ludiek animatieaanbod moet u naar de molen van Vensac. In deze 19e-eeuwse windmolen wordt nog steeds meel gemalen. U kunt er zelfs uw eigen meel malen en een zak mee naar huis nemen. Een leuk familie-uitje, toch? Natuurliefhebbers voelen zich de koning te rijk wanneer ze de opmerkelijke fauna en flora ontdekken te midden van kustlandschappen, wijngaarden en bossen. Ook u bent vast in de wolken bij het zien van deze heerlijke verscheidenheid aan kleuren en landschappen: ideaal voor een leuke wandel- of fietstocht! Houdt u ook van een goed glas wijn? Dan bent u hier aan het juiste adres. Bezoek de wijndomeinen van de Médoc, wandel door de wijngaarden en proef de voortreffelijke wijnen. Hebben we u inmiddels overtuigd om uw volgende vakantie in Vensac door te brengen?

×