Camping La Teste-de-Buch

La Teste-de-Buch is een van de gemeenten in het beroemde Bassin van Arcachon. Deze stad tussen het bos, de duinen en de oceaan heeft heel wat verrassingen voor u in petto.

Kent u La Teste-de-Buch?

 

La Teste-de-Buch, de laatste stad van de Gironde vóór de Landes, is één van de toeristische hotspots van de Gascogne. Heel wat vakantiegangers opteren er voor een verblijf op een camping van Yelloh! Village.

 

Het moet gezegd dat de stad goed gelegen is om de twee departementen te bezoeken. Bovendien is het landschap er adembenemend. Aan de ene kant ligt de wijk Pyla-sur-Mer waar u de verschillende stranden van de stad vindt. U kijkt er uit over de immense uitgestrektheid van de Atlantische Oceaan die slechts onderbroken wordt door de zandbank van Arguin, een natuurgebied met talloze vogelsoorten.

 

Achter u bevindt zich het dennenbos van Testé, het laatste gebruiksbos van het Regionaal Natuurpark van de Landes de Gascogne. Aan de andere kant ligt het meer van Cazaux en Sanguinet dat de departementsgrens tussen de Gironde en de Landes vormt. De relaxte setting is ideaal voor vakantiegangers die de batterijen weer willen opladen.

 

De absolute blikvanger van La Teste-de-Buch is het beroemde duin van Pilat, een niet te missen hotspot. Het duin vormt een scherp contrast met het omliggende bos, maar het indrukwekkendst blijft wel de hoogte. Met 102,5 meter is dit het hoogste duin van heel Europa.

 

Wist u dit?

 

La Teste-de-Buch is groot. Bijzonder groot! Qua oppervlakte (180 km²) is het zomaar eventjes de 5e grootste stad op het Franse vasteland. Alleen Arles, Marseille, Aix-en-Provence en Haguenau doen beter! Voor wandel- en fietsfanaten liggen hier dan ook schitterende sportieve uitjes in het verschiet.

 

Wat staat er op het programma?

De lijst met wat er in La Teste-de-Buch te zien en te beleven valt, is erg lang. Zoveel te beter, niet? Uiteraard moet u een keer het duin van Pilat opklimmen om van het buitengewone uitzicht over de hele Gascogne te genieten. Zoek vervolgens een ander uitkijkpunt op, dit keer om het duin zelf te bewonderen. Neem daarvoor de boot en vaar naar de zandbank van Arguin.

 

Na inspanning volgt ontspanning. Daarvoor kunt u terecht op het warme zand van de zonovergoten stranden van La Corniche of La Lagune. We merken ook op dat er een strand voor mensen met een beperking is: Le Petit Nice. Een lovenswaardig initiatief! Wilt u wel eens een andere setting, aarzel dan niet om de stranden bij het meer van Cazaux en Sanguinet op te zoeken.

 

Gaat op het strand liggen u al gauw vervelen? Zet dan koers naar La Salie Nord, een strand dat voorbehouden is voor boardsporten. Of huur een fiets en maak een tocht door het bos. ’s Zomers is het er heerlijk koel!

 

Vergeet ook niet om het bruisende centrum op te zoeken. Zijn architectuur, waarin u de stijlen van de voorbije vijf eeuwen herkent, en zijn kerk zijn beslist een omweg waard. Maak ook een ommetje langs een van de grootste overdekte markten van de streek – u vindt er talloze streekproducten! – en zet vervolgens koers naar de oesterhaven. Liefhebbers van oesters kunnen bij de kraampjes terecht voor een heerlijke degustatie!

 

En de kids? Zij vinden het vast een uitstekend idee om een uitstapje te maken naar de Zoo van het Bassin van Arcachon! Het dierenpark telt meer dan 150 soorten die op een domein van maar liefst 22 hectare leven. Brandt de zon ongenadig aan de hemel, dan vindt u verkoeling in Aqualand: zwembaden, glijbanen, ‘The Wave’, ‘Boomerang’ … Een sensationele ervaring voor de hele familie!

 

Verken tot slot ook de gemeenten in de omgeving: Cap Ferret, Arcachon, Andernos-les Bains, Biscarrosse ... Deze regio is bezaaid met charmante plekken!

×