Camping Biganos

Criteria wissen
Maak kennis met Biganos in Zuidwest-Frankrijk. Dit stadje in de Gironde ligt in het Pays de Buch in het hart van het Regionaal Natuurpark van de Landes de Gascogne. Laat u verleiden door zijn bruisende sfeer en charme tijdens uw campingverblijf in de Landes.

Uw zoekresultaten: 1 Camping

Campingdorpen Landes

Kent u Biganos?

Droomt u van een relaxte vakantie waarop u alles even kunt vergeten, zet dan koers naar Biganos, nabij  het bassin van Arcachon. Deze stad met haar 10.000 inwoners is een perfecte bestemming voor natuurliefhebbers. Dat merkt u meteen wanneer u de voornaamste trekpleister ontdekt: de jachthaven. Op de oever van een zijarm van de Eyre ziet u, midden in het bos, een heleboel vissershutten staan. De kleurrijke huisjes op hoge palen – met het oog op het wassende water – lokken zowel bezoekers als artiesten uit de regio naar Biganos.

Na een wandeling op de oever om de kleurrijke huisjes te bewonderen, kunt u in de haven terecht om een hapje te eten. Van de jodiumrijke lucht krijgt een mens namelijk trek! Proef de heerlijke oesters en zeevruchten: het jodiumrijke aroma is een feest voor de smaakpapillen. Heerlijk met een glaasje witte wijn van de lokale terroir erbij!

Is uw bezoek aan de haven u bevallen? Dat treft, want er staat nog een tweede haven op het programma. Op enkele minuten van het bassin van Arcachon, tegenover het eiland Malprat, biedt de Port des Tuiles een nog ongerepter natuurkader.

Wist u dit?

Zoals gezegd moet u beslist een kijkje nemen in de Port des Tuiles van Biganos. Weet u waar die naam vandaan komt? Biganos en het bassin van Arcachon staan bekend vanwege de ‘tuiles chaulées’, een soort halfcilindrische pannen die op ambachtelijke wijze met zand en kalk worden gemaakt.

Denkt u vooral niet dat het dakpannen zijn! Waar ze dan wel voor dienen? Oestertelers verzamelen er ‘naissains’ mee: de larfjes van de oesters. En die zijn natuurlijk big business in het bassin van Arcachon! De pannen die in Biganos gemaakt worden, vertrekken dus vanuit deze haven naar het bassin. Vandaar de naam van de haven!

Wat staat er op het programma?

U hebt vast al begrepen dat fervente wandelaars die van groene natuur houden, het erg naar hun zin hebben in Biganos. Wandel op uw eigen ritme over de oever van de twee havens en geniet van de rust die de omgeving uitstraalt. Zet daarna koers naar het Lac Vert. Rond dit meer werd een wandelpad van meer dan een kilometer aangelegd. Maak tot slot nog een ommetje langs het Lecoq-park in het hart van de stad. In dit groene park kan de hele familie zich naar hartenlust vermaken op het grasveld, in de zon of in de schaduw van de bomen.

Houdt u van goede terroirproducten? Wanneer u in het weekend of tijdens de week op een camping in de Gironde verblijft, neem dan een kijkje in de Halles. Op zondag is er markt en brengen lokale producenten er de beste producten uit Zuidwest-Frankrijk aan de man. Een ideale gelegenheid om van al dit lekkers te proeven in de typische gezellige sfeer van de Franse markten.

Liefhebbers van groepsactiviteiten blijven evenmin op hun honger zitten. Daag uw familie of vrienden bij mooi weer uit voor een partijtje paintball: fun verzekerd, terwijl u uw strategisch talent en trefzekerheid oefent. Zit het weer echt niet mee, dan vinden de allerkleinsten het vast enig om als gekken in het rond te stuiteren op de trampolines van het indoorpark. Op de grote trampolines kan iedereen superhoog springen en toch veilig landen op de zachte schuimkussens.

Kortom, in Biganos vindt iedereen zijn gading!

×