Camping Dax

Ontdek de stad Dax en haar vele troeven: van fraaie kuuroorden en de beroemde Feria tot een uniek historisch erfgoed.

Dax is een dynamische stad, en de beroemde Feria zal dat alleen maar bevestigen. Dit grote volksfeest, dat gevierd wordt volgens de gebruiken van de Landes, brengt elk jaar meer dan 800.000 mensen op de been die genieten van de vele stierenevenementen en muzikale en culinaire festiviteiten.

Als belangrijkste kuuroordbestemming van Frankrijk biedt Dax al vele jaren lang het neusje van de zalm op dit gebied. Elk jaar profiteren 60.000 kuurgasten van de heilzame werking van haar bronwater en aangename behandelingen. De stad telt talrijke kuurinstellingen die gericht zijn op de weldadige werking van het water van Dax. Tijdens uw campingvakantie in Dax kunt u vele overblijfselen ontdekken die getuigen van het verleden van dit bijzondere en heilzame water, zoals de warmwaterfontein, het armenbad “Trou des Pauvres” en het beeld van de Romeinse legioensoldaat.

Campingvakantie in Dax

 

Onze stad herbergt een bijzonder gevarieerd cultureel erfgoed. Een wandeling door onze aantrekkelijke stad biedt u de gelegenheid de Gallo-Romeinse vestingmuren te bewonderen, of de bijzondere archeologische crypte in het centrum.

Wandel verder door de oude stad en ontdek de kathedraal Notre-Dame, een magnifiek architecturaal hoogstandje uit de 18e eeuw.

Ook fijnproevers zullen in Dax niet teleurgesteld worden, want de gastronomie vormt bij ons een fundamenteel onderdeel van de lokale cultuur. Ga om kennis te maken met ons diepgewortelde culinaire erfgoed zeker eens gezellig met de familie of vrienden eten in één van onze vele traditionele restaurants.

U vindt er ook het Sourcéo: het grootste waterpark van de streek, leuke musea voor jong en oud, een casino met een bowlingbaan, tapasbars, etc.

Uw campingvakantie in Dax wordt met uw vrienden of familie een geweldige ervaring.

×