Camping Sanguinet

Helemaal in het noorden van de Landes is het in Sanguinet genieten van het uitzicht op een adembenemend mooi meer. Deze oase van rust is de ideale vakantiebestemming voor u en uw familie of vrienden.

Kent u Sanguinet?

 

De gemeente Sanguinet ligt op de grens van de departementen Gironde en Landes, en vakantiegangers zijn er op de oevers van het meer van Cazaux-Sanguinet meer dan welkom. Deze natuurlijke scheidslijn tussen het 33e en het 40e Franse departement is alom bekend. Cazeaux-Sanguinet maakt namelijk deel uit van de Grote Meren van de Landes.

 

Het meer van Cazaux-Sanguinet is met zijn oppervlakte van 55 km² het op een na grootste meer van Frankrijk, en rondom zijn stranden, jachthavens en watersportvoorzieningen aangelegd. Alles wat nodig is, kortom, om het meer te laten uitgroeien tot een heuse toeristische trekpleister. Sanguinet telt 4.000 inwoners, maar wordt elke zomer overspoeld door duizenden toeristen. De vakantiegangers komen hier in het aangename klimaat van de Landes genieten van de meren, de dennenbossen en de Atlantische Oceaan.

 

Tijdens uw campingvakantie in Sanguinet zult u een unieke bestemming ontdekken waar de meren en de oceaan de toon zetten. En dat alles onder de aangename zon van het zuidwesten, in een regio die rijk is aan culturen en tradities.

 

Wist u dit?

 

De gemeente Sanguinet ligt in het departement Landes, maar de buren behoren er grotendeels tot het departement … Gironde. Sanguinet ligt namelijk tussen de maritieme grens die door het meer loopt en de grens op het vasteland. En zo paalt de gemeente in het noorden, het oosten, het westen en zelfs het zuidoosten aan de Gironde. Alsof het niks is!

 

Ook een deel van het meer behoort tot de gemeente, en zo is een groot deel van het grondgebied van Sanguinet uitgeroepen tot Natura 2000-gebied.

 

En ten slotte helpen we nog even een misvatting de wereld uit: de naam Sanguinet heeft helemaal niets te maken met het Franse “sang”, of bloed. De naam van de gemeente is daarentegen afgeleid van het Gasconse woord “sanguin”, dat naar een plantensoort verwijst.

 

 

En op het programma?

 

Tijdens uw campingvakantie in Sanguinet kunt u makkelijk de hele Landes bezoeken. Vanuit de stad kunt u allerlei uitstappen maken, maar ook in Sanguinet en zijn onmiddellijke omgeving zijn heel wat bezienswaardigheden en typische landschappen te bewonderen.

 

Een bezoekje aan het meer is hier natuurlijk een must. Wie van een frisse duik in zoet water houdt, kan zich hier, in dit erg grote meer, helemaal uitleven. Daarnaast is er een groot aanbod aan watersportactiviteiten: zeilen, kitesurfen, vissen, waterfietsen, waterskiën, aquabiken ... Hier zult u in elk geval uw gading vinden.

 

Een campingvakantie in Sanguinet staat ook garant voor afwisseling. Na de waterpret in het meer kunt u de oceaan opzoeken. De Atlantische Oceaan is hier vlakbij, op amper 20 kilometer van Sanguinet.

 

Ook een rondrit langs de verschillende Grote Meren behoort tot de mogelijkheden. Sommige van die meren zijn echt wel een bezoekje waard, zoals:

  • het meer van Parentis-Biscarrosse
  • het meer van Aureilhan-Mimizan
  • dat van Léon
  • het zeemeer van Port-Albret en zijn onbewoonde eiland
  • en het meer van Soustons

Daarna is het tijd om opnieuw het vasteland op te zoeken. Sanguinet is de ideale uitvalsbasis voor wie graag de wandelschoenen aantrekt of de fiets van stal haalt. De aangelegde paden zullen u de natuur van de Landes laten ontdekken. Sanguinet ligt bovendien in de nabijheid van het Regionaal Natuurpark Landes de Gascogne. De dennenbossen, de oevers van de rivier de Leyre, het Bassin van Arcachon … De landschappen zijn hier echt adembenemend mooi.

 

En ten slotte kunt u ook de rest van het departement ontdekken. Biscarrosse, Hossegor, Mont-de-Marsan, Dax, Capbreton ... Het departement Landes en zijn patrimonium zullen u blijven verbazen. Vanuit Sanguinet, dat op de grens met het departement Gironde ligt, kunt u ook makkelijk het Bassin van Arcachon bezoeken.

×