Camping Mios

Maak kennis met Mios, een stad nabij het bassin van Arcachon en de meren van de Landes, die uiterst geschikt is voor een uitje met de familie. Er valt namelijk voor jong en oud wat leuks te beleven.

Kent u Mios?

Mios is een van de charmante steden in het Regionaal Natuurpark van de Landes de Gascogne, vlak bij het bassin van Arcachon. De Eyre, een van de rivieren die in het bassin uitmonden, loopt overigens door Mios en verleent het stadje een bijzondere charme. In dit relatief ongerepte nauurkader is het heerlijk wandelen, zowel op de oever van de Eyre als in de schaduw van de dennen en in het Birabeille-park.

Maar dat is niet alles. U kunt hier ook terecht voor tal van buitenactiviteiten, niet alleen op het water of op het land, maar zelfs in de lucht. Zo geniet u van het klimaat van de Landes terwijl u heel veel plezier maakt in het gezelschap van familie of vrienden.

Tot slot is Mios ook een geanimeerde stad. Zowel in het hoogseizoen als in het laagseizoen kunt u deelnemen aan de talloze activiteiten die hier steevast op het programma staan: een muziekfestival, een kunsttentoonstelling, culturele evenementen, opvoeringen, enz.

 

Wist u dit?

Hoewel tijdens de zomer uiteraard meer te beleven valt in Mios, is de stad eigenlijk het hele jaar door bijzonder geanimeerd. Door zijn talloze groenzones en de nabijheid van de Bordeauxse agglomeratie en het bassin van Arcachon, lokt de stad steeds meer bezoekers. Mios is zelfs de gemeente met de grootste demografische groei in heel de regio Nouvelle-Aquitaine.

Wat staat er op het programma?

Zoals gezegd is een bezoek aan de oevers van de Eyre en het dennenbos een absolute must. Genieten van de rijke lokale fauna en flora doet u op de fiets, te voet of te paard, maar eigenlijk is er nog een beter alternatief: huur een kano! Tijdens de zomer is dit de ultieme manier om de omgeving te verkennen en tegelijk verkoeling te vinden. Maar misschien zoekt u het liever hogerop? In het avonturenpark met touwenparcours klimt u van boom naar boom terwijl u geniet van het panoramische uitzicht

En over panorama’s gesproken: wandelaars en fietsers worden eveneens verwend met een 360°-uitkijkpunt. Place to be is de Belvédère, een plek die bedacht is om vogels te spotten en ondertussen de adembenemende landschappen in het park van de Landes de Gascogne te bewonderen. Klim helemaal naar boven – 17 meter hoog! – en blaas op elke overloop even uit. Elk ervan is zo ingericht dat u steeds weer andere elementen van de rijke natuur in de Gironde te zien krijgt. 

Zit u liever in het water? Op dan naar het recreatiedomein op de oever van het meer. U kunt er niet alleen lekker zonnebaden of flaneren onder de zon van de Aquitaine, er staan ook diverse activiteiten op het programma: wakeboarden, stand-up paddle, waterskiën, slacklinen, trampoline springen, yoga paddle … Het kan allemaal. 

Om de dag in schoonheid af te sluiten kunnen we u het Birabeille-park aanbevelen dat erg populair is bij de locals. U kunt er ook wat eten en drinken op het guinguette-terras op de oever van de rivier. En zelfs aan de muzikale omlijsting is gedacht: in de maanden juli en augustus is er elk weekend een muziekprogramma voorzien. Zo worden de zachte zomeravonden nog gezelliger! 

 

×