Camping Domaine d'Arnauteille: in de buurt

Als u kiest voor een vakantie in het Yelloh! Village Domaine d'Arnauteille, kunt u in de voetsporen treden van de Katharen, wandelen door het landschap van de Aude en genieten van de gastronomie en de 'art de vivre' van deze regio. Wacht niet langer! 

Camping Domaine d’Arnauteille

11250 Montclar

FRANKRIJK

Ligging

Carcassonne, 15 km
Luchthaven van Carcassone-Salvaza, 15 km
Station van Carcassonne, 15 km

GPS-Coordinaten

Breedtegraad: N 43° 7' 25'' Lengtegraad: E 2° 15' 29''

Evenementen

Toeristische plaatsen

Steden

De gastronomie en de wijnen van de Aude

De Aude kan prat gaan op wijngebieden, zon, wijnen en gastronomische spektakels. Proef als aperitief een blanquette de Limoux met perentaartjes, geniet van een cassoulet de Castelnaudary of een gedroogde eendenborst met een AOC Malepère, of van een bordje fijne vleeswaren van Quillan met een frisse rosé, een geitenkaasje en perziken en abrikozen uit de naburige fruitgaarden, samen met wat nougat uit Limoux.

De vier kastelen van Lastours

De vier kastelen van Lastours, gebouwd op een rotsachtige sokkel op 300 m hoogte, stralen nog steeds de belangrijkheid uit die ze hadden in de tijd van de Kruistocht tegen de Albigenzen. Ze controleerden de toegang tot de Cabardès en de Montagne Noire. De kastelen van Cabaret (het belangrijkste), de Tour Régine, Surdespine, en Quertinheux domineren trots de loop van de Orbiel en de stroom van Le Grésilhou. Het geluid- en lichtspektalel van de kastelen van Lastours vindt in de zomer iedere zondag en donderdag plaats.

Châteaux de Lastours
22 Route des 4 Châteaux
11600 Lastours

https://chateaux-de-lastours.fr/

×