Camping Toulouse

De tussen de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan gelegen stad Toulouse verwelkomt u voor uw volgende campingvakantie in het hart van Zuidwest-Frankrijk!
Het ook als “de roze stad” bekend staande Toulouse, waar levenskunst en historisch erfgoed hand in hand gaan, heeft zich in de loop der jaren op fraaie wijze ontwikkeld. Deze moderne en historierijke stad dankt haar bijnaam aan de kleur van het bouwmateriaal dat in de streek gebruikt wordt: rode baksteen.

Vakantie op een camping Toulouse

Als u kiest voor een campingvakantie in Toulouse zult u vele adembenemend mooie monumenten ontdekken. Bewonder de basiliek Saint-Sernin, het Romeinse amfitheater van Purpan, de Karmelietenkapel, de kathedraal Saint-Etienne… of geniet van de zon onder het genot van een heerlijk kopje koffie op het fraaie Place du Capitole. U vindt er talloze kerken, herenhuizen en bijzondere panden en bouwwerken die de stad al eeuwenlang een indrukwekkend aanzien geven. 

De stad staat bekend als de hoofdstad van de lucht- en ruimtevaart en een bezoek aan het Cité de l’Espace en de Airbusfabrieken is dan ook zeker de moeite waard. Volwassen kinderharten gaan hier beslist sneller kloppen!
Geef uw vakantie ook een groen tintje! Ga bijvoorbeeld wandelen of fietsen langs het beroemde Canal du Midi of verwen uzelf met een heerlijke boottocht. Dit door UNESCO als Werelderfgoed geklasseerde kanaal verbindt Toulouse met de stad Sète. U kunt ook fantastisch wandelen in een van de vele parken of tuinen die de stad rijk is: de Jardin des Plantes, de Japanse Tuin, het park Prairie des Filtres of de tuin van het Museum Georges Labit.

Camping Toulouse

In Toulouse vinden gedurende het hele jaar allerlei evenementen plaats, zoals:
• Het Internationaal Kunstfestival van Toulouse dat op zeven karakteristieke locaties van de stad gehouden wordt.
• Het Festival van de Lach (Printemps du Rire) met onemanshows, duo’s, improvisaties…: een unieke happening waar de hele familie vrolijk van wordt.
• Het Feest van het Viooltje (Fête de la Violette) dat het Place du Capitole omtovert tot een waar bloemenparadijs.

Uw campingvakantie in Toulouse zal bol staan van ontdekkingen en vele prachtige geluksmomenten!

×