Camping Mirepoix

De middeleeuwse stad Mirepoix heet u van harte welkom tijdens uw vakantie. De stad in het departement Ariège heeft bijzonder interessante culturele en historische bezienswaardigheden voor u in petto.

Kent u Mirepoix?

Mirepoix is een levendige en toeristische stad in de Ariège waar het hele jaar door van alles te beleven valt. Tijdens uw campingvakantie kunt u hier een bezoekje brengen aan:

  • de avondmarkten
  • de rommelmarkten
  • het onvermijdelijke feest van de appel, in oktober
  • de wekelijkse markt op maandag, waar u niet alleen de specialiteiten van de regio, maar ook de vele ambachtelijke producten kunt ontdekken
  • het Maison des Consuls, het oudste huis van de stad dat geklasseerd is omwille van zijn houten ornamenten in de vorm van dieren en menselijke gezichten

U denkt dat u zich niet kunt verdiepen in de geschiedenis van Mirepoix wanneer ook uw kinderen van de partij zijn? Dat is dan fout gedacht, want elke dinsdag en donderdag wordt er een schattenjacht georganiseerd in de stad. Ga voor elk kind een boekje afhalen in de toeristische dienst en u kunt meteen op jacht gaan. In een uurtje tijd leert u zo alles over de geschiedenis, van de middeleeuwen tot de renaissance, alsof u er zelf bij was.

Na afloop kunt u nippen van een glas glühwein en een hapje eten in een van de restaurants in de omgeving, en daarna kunt u samen met uw vrienden of familie met al die nieuwe herinneringen huiswaarts keren.

 

Wist u dit?

Oorspronkelijk lag Mirepoix op de rechteroever van de rivier de Hers, maar in 1289 heeft het water het stadje helemaal van de kaart geveegd. Mirepoix werd meteen heropgebouwd en bevindt zich sindsdien op de andere oever. Het is dan ook geen echt vestingstadje meer, maar wel een stad die vormgegeven is op basis van de stedenbouwkundige plannen uit de tijd van de vestingsteden.

 

Wat staat er op het programma?

Op vakantie op onze camping in de Ariège? In oktober kunt u deelnemen aan de bijeenkomst van de appeltelers. Ga de reusachtige appelconstructies bewonderen, bezoek de ambachtelijke markt en proef er van ter plaatse geperst appelsap en van de eetbare ruikers. Met het feest van de appel verwelkomen we de herfst. We geven niet alleen onze ogen de kost, al dat lekkers is ook pure verwennerij voor onze smaakpapillen.

Maak van de gelegenheid gebruik om ook een bezoekje te brengen aan de Saint Maurice-kathedraal, de zetel van het voormalige bisdom Mirepoix die in 1907 tot Historisch Monument is uitgeroepen. De kerk is in de loop der eeuwen een aantal keer gerenoveerd, maar blijft de stijl en charme van weleer ademen. Opvallend zijn de sluitstenen van de hand van de Maître de Rieux, een beroemde anonieme beeldhouwer uit de 14e eeuw, en het orgel uit 1891, een waardevol instrument dat nog geen enkele renovatie heeft ondergaan.

×