Camping Foix

Kom genieten in deze tussen weidse vlakten en fraaie bergen gelegen stad, waar watervallen, grotten en erfgoed een belangrijke rol spelen. De stad Foix vormt het schitterende decor van uw volgende vakantie! De sfeervolle stad Foix bevindt zich aan de rand van het land van de Katharen en aan de voet van de Pyreneeën, vlak bij Andorra en Spanje. Wandel rond in het aantrekkelijke centrum en bezoek de markt waar u de lekkerste streekproducten kunt vinden. U kunt natuurlijk ook plaatsnemen op het terras van een leuk restaurantje en genieten van een verrukkelijke cassoulet!

Campingvakantie Foix

In Foix hebt u ook de gelegenheid letterlijk meer diepgang aan uw verblijf te geven: op slechts een paar kilometer van de stad ligt een ondergrondse rivier al op u te wachten. Hier kunt u 60 meter onder de grond een bijzonder tochtje op het water maken! Aan boord van een metalen bootje geniet u van prachtig ondergronds natuurschoon.

 

Camping Foix

Ervaar het echte kasteelleven tijdens uw verblijf in Foix! Vanaf het hoog boven de stad uittorende indrukwekkende middeleeuwse kasteel met vestingmuren en drie torens hebt u een adembenemend uitzicht op de gehele vallei van de Ariège. Een rondleiding door het kasteel is een echte aanrader!

Tijdens een bezoek aan Foix maakt u ook kennis met een eeuwenoud erfgoed vol tradities en culturen: breng een bezoek aan de smederijen van Pyrène in Montgailhard. Hier vindt u een getrouwe reconstructie van een dorp uit vervlogen tijden met diverse werkplaatsen die oude ambachten doen herleven: klompenmakers, smeden… Een bezoek aan dit dorp is hoe dan ook een leerzame ervaring! 

×