Gratis annuleren tot 2 dagen voor aankomst op een selectie accommodaties! Meer informatie

Camping Le Bout du Monde Verdun-en-Lauragais, Aude

« Een gezinsvakantie in het teken van weidse ruimten, natuur, rust en authenticiteit! »

8.6 10 422 scores Recensies

Camping Le Bout Du Monde: in de buurt

Camping Le Bout du Monde ligt in het regionaal natuurpark van de Haut Languedoc. Om mooie natuur te zien hoeft u dus niet eens van de camping af. Bewonder de Montagne noire, maak een wandeling door de middeleeuwse dorpjes in de buurt of langs het Canal du Midi, of geniet van de specialiteiten van de lokale keuken.  

Camping Le Bout du Monde
Ferme de Rhodes
11400 Verdun en Lauragais
FRANKRIJK
+33 (0)4 68 94 95 96
Website van het dorp

GPS-Coordinaten
Breedtegraad: N 43° 22' 36''
Lengtegraad: E 2° 4' 29''
Bereken uw route


Ligging
Carcassonne, 36 km
Luchthaven van Carcassonne Salvaza, 37 km
Station van Castelnaudary, 17 km
Het idyllische, vredige Canal du Midi is een verplichte halte tijdens uw verblijf op de camping...Het erfgoed, de sluizen en de charmante oevers zullen u zeker bekoren. U kunt zelfs een cruise maken!
Ontdek alle geheimen van de kosmos en de sterren in het themapark Cité de l'Espace in Toulouse... De tentoonstellingen en animaties zullen jong en oud bekoren!
Occitanië bevat elementen uit zowel de Camargue, Spanje, de Provence, het Middellandse Zeegebied, de Gascogne en de Pyreneeën! Kom tijdens uw campingvakantie genieten van alle smaken, geuren en kleuren van deze streek!
Bezoek de schuilplaatsen van de laatste katharen en maak een reis door de tijd. De burchten liggen verscholen in een spectaculair landschap tussen de Pyreneeën en de Middellandse Zee.
Geniet tijdens uw campingvakantie in het zuiden van Frankrijk volop van de zon, de prachtige fijnzandstranden en de schitterende landschappen.
Verdun-en-Lauragais, gelegen op de zuidelijke flank van de Montagne-Noire, is een typisch en gastvrij dorpje. Hoog op de berghelling biedt het dorp een adembenemend uitzicht over de hele vlakte, tot aan de Pyreneeën. Natuur, ruimte, rust en sereniteit zijn uw reisgenoten. Snuif de zuivere, frisse lucht op tijdens uw campingverblijf in Verdun-en-Lauragais.
Vakantiegenot in het feeërieke decor van de als werelderfgoed geklasseerde middeleeuwse stad Carcassonne. Herbeleef de gloriedagen van de Katharen en de middeleeuwse ridders tijdens uw campingvakantie in Carcassonne, in de Aude. Vanop de torens van de beroemde, door de UNESCO geklasseerde, vestingmuren geniet u van een adembenemend uitzicht op de zonovergoten heuvels van de Languedoc wijngaarden. Reis terug in de tijd en maak een wandeling door de straatjes van de versterkte stad, een van de grootste in Europa, die opmerkelijk goed bewaard gebleven is.
Revel, gelegen aan de bronnen van het Canal du Midi is dé stad van het meubelwerk en kunstmeubilair . Reeds vanaf de 19de eeuw heeft de kunstnijverheid altijd al een belangrijke rol gespeeld in Revel. En nu nog is Revel een van de belangrijkste opleidingsplaatsen voor meubelmakers in Frankrijk. Aan dit aspect van het stadje is een museum gewijd, met bijzondere tentoonstellingen.
De tussen de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan gelegen stad Toulouse verwelkomt u voor uw volgende campingvakantie in het hart van Zuidwest-Frankrijk! Het ook als “de roze stad” bekend staande Toulouse, waar levenskunst en historisch erfgoed hand in hand gaan, heeft zich in de loop der jaren op fraaie wijze ontwikkeld. Deze moderne en historierijke stad dankt haar bijnaam aan de kleur van het bouwmateriaal dat in de streek gebruikt wordt: rode baksteen.

Een bezoek aan de ateliers van de ambachtslui

In onze streek leven en werken heel wat ambachtslui. Het gaat om ketelmakers, bronssmelters, steenhouwers, marmerslijpers, mozaïekwerkers, meubelmakers, beeldhouwers, graveurs, vergulders, lakschilders, pottenbakkers, keramisten, juwelenmakers, fabrikanten van voorwerpen in hoorn, kunstsmeden, ontwerpers van lederen kledij, vervaardigers van veren versieringen, mandenmakers, ...
Het koperdorp Durfort en de meubelstad Revel zijn zeker een gezinsuitstapje waard.

Een markt voor de fijnproevers

Op zaterdagochtend kan je een voorraad lokale kaas, vleeswaren, honing, wild, ... inslaan in de markthal van Revel, die wordt beschouwd als één van de mooiste in Zuid-Frankrijk.

×