Camping Saint-Papoul

Criteria wissen
Het departement Aude is bezaaid met dorpjes met een verrassende geschiedenis. Een van die plekjes is Saint-Papoul. Ga er op verkenning en ontdek de historische monumenten, met de abdij als orgelpunt.

Uw zoekresultaten: 0 Camping

Kent u Saint-Papoul?

Het dorp Saint-Papoul is gelegen aan de voet van de bergketen Montagne Noire. Het vreedzame gehucht ligt op een boogscheut van Yelloh! Village-camping Le Bout du Monde en telt een 800-tal zielen. Saint-Papoul mag dan wel een kleine oppervlakte beslaan en een bescheiden aantal inwoners hebben, toch is het een van de toeristische trekpleisters van het departement Aude.

De geschiedenis van het stadje gaat terug tot de 8e eeuw en begint met de oprichting van de abdij die in de loop der eeuwen is uitgebreid. Zo is er in de 14e eeuw een klooster aan toegevoegd. De stichting van de abdij heeft ook geleid tot de oprichting van het bisdom Saint-Papoul. Rond die religieuze plek zou zich later de gemeente ontwikkelen. In de middeleeuwen werden er ook nog andere monumenten gebouwd, zoals een bisschoppelijk paleis, een omwalling om het stadje te beschermen en het kasteel van Ferrals. Die bouwwerken hebben de tand des tijds (gedeeltelijk of geheel) doorstaan en zijn opgenomen op de lijst van Historische Monumenten.

Wist u dit?

De stad en de abdij zijn genoemd naar de historische figuur Papolus. De legende wil dat deze heilige een discipel was van bisschop Saturninus die hem had opgedragen de Lauragais te evangeliseren. Later is die legende ontkracht, aangezien de twee geestelijken niet in dezelfde periode hebben geleefd.

Een ander verhaal dat de ronde doet, is dat Papolus een martelaar geweest zou zijn, aangezien een man hem met een zwaard onthoofd zou hebben. Maar Papolus was niet dood en zou zijn hoofd naar een opwellende bron hebben gebracht.

Wat staat er op het programma?

Kuier, helemaal in uw eigen tempo, rond in de steegjes van het stadje om er de vier bouwwerken te ontdekken die op de lijst met Historische Monumenten zijn opgenomen. Helaas is alleen de abdij open voor het publiek, maar u krijgt er wel de geschiedenis van alle monumenten te horen.

×