Camping Saône-et-Loire

Criteria wissen
De Saône-et-Loire, als departement het pronkjuweel van de Bourgogne, is het ontdekken meer dan waard! De vele bezienswaardigheden, die u echt niet mag missen, zullen u beslist bekoren!

Campingvakantie Saône-et-Loire

Behoefte aan natuur en groen? Aan een rustige vakantie op het platteland? Dan is de Saône-et-Loire echt iets voor u! U vindt er talrijke karakteristieke bezienswaardigheden van de Bourgogne: de rots van Solutré, de abdij van Cluny, de schitterende Romaanse basiliek van Paray-le-Monial en verschillende prestigieuze kastelen uit de Middeleeuwen. Hier vonden de belangrijkste gebeurtenissen in middeleeuws Europa plaats! Zet een stap terug in de tijd en laat u verrassen door al deze schitterende bouwwerken…
De Saône-et-Loire staat met name ook bekend om de Route des Vins: volg deze route die van de Mâconnais tot de Beaujolais loopt en ontdek alle grote wijnen van de Bourgogne! Hier in de Saône-et-Loire zijn land en traditie nauw met elkaar verbonden. Profiteer van uw bezoek en neem als souvenir een paar heerlijke flessen mee terug naar huis!

Camping Saône-et-Loire

De Saône-et-Loire is een ook fantastisch departement voor het maken van wandel-, fiets- en paardrijtochten, er zijn ontelbaar veel manieren om deze streek te verkennen! Wandel over weides, door wijngaarden en coulisselandschappen en vul uw longen met frisse lucht. Er is overal aan u gedacht: te midden van schitterende beschermde natuur vindt u er de speciaal voor fietsen aangelegde fietsroutes ‘voies vertes’ en de bewegwijzerde wandelpaden ‘balades vertes’.
U kunt zelfs voor een paar uur of gedurende een dag een stuk van een pelgrimsroute lopen: de beroemde route naar Santiago de Compostella begint hier in Cluny!
En wat dacht u van een tochtje op een rivier? Er zijn diverse bedrijfjes die een boottocht op een aak of op een kleinere boot aanbieden. De ideale manier om de Saône-et-Loire op een andere en vooral meer ontspannen wijze te verkennen, heerlijk met de stroom mee!

Uw zoekresultaten: 1 Camping

Om te ontdekken
×