Camping Louhans

Criteria wissen
U zult zeker vallen voor de charme van Louhans, een stad boordevol legenden en erfgoed midden in de Bresse-streek in de Bourgogne! Op minder dan 50 kilometer van Mâcon, tussen de oevers van de rivier de Saône en de uitlopers van de Jura, is Louhans een eersteklas bestemming voor uw campingvakantie in de Bourgogne!

Uw zoekresultaten: 1 Camping

Campingdorpen Saône-et-Loire

Campingvakantie Louhans

De erfgoedrijke stad Louhans is een bezoek meer dan waard: bekijk bijvoorbeeld het oude ziekenhuis van het Hôtel-Dieu van Louhans. U kunt er de oude apotheek met schitterende apothekerspotten bewonderen of griezelen bij het zien van oude chirurgische instrumenten…
Nieuwsgierige bezoekers komen hier zeker aan hun trekken: Louhans telt verschillende musea op het gebied van geschiedenis en lokaal erfgoed. Het Spoorwegmuseum van Louhans laat u kennismaken met de oude spoorwegen, het gemeentemuseum geeft u een inkijkje in de geschiedenis en tradities van de stad en in het drukkerijmuseum kunt u zien hoe een krant wordt gemaakt. U zult beslist onder de indruk zijn! U kunt ook een bezoek brengen aan het Musée Histoire et Culture des Sourds: dit dovenmuseum is uniek in Frankrijk!

Camping Louhans

U kunt Louhans niet verlaten zonder de lokale specialiteiten geproefd te hebben: kip uit Bresse of de beroemde ‘tête de veau’. Misschien hebt u ook tijd om de pluimveemarkt van Louhans te bezoeken, op maandagmorgen. In de bijzonder levendige drukte van een ouderwetse boerenmarkt kunt u de zo typische sfeer van de hoofdstad van de Bourgondische Bresse-streek opsnuiven… En natuurlijk maakt u van de gelegenheid gebruik om op het terras van een van de gezellige restaurantjes van de stad enkele lokale lekkernijen te proeven!
Liefhebbers van oude gebouwen en geschiedenis zullen op hun beurt volop genieten van een wandeling in het middeleeuwse centrum van Louhans met zijn geplaveide straatjes, 157 arcaden, fraaie binnenplaatsjes en prachtige kerken. Hier kunt u de mooiste foto’s maken!

×