Camping Mâcon

Criteria wissen
Mâcon ligt precies op de plek waar de Bourgogne en de regio Rhône-Alpes elkaar ontmoeten. Een bezoek aan deze stad met haar prachtig bewaarde erfgoed en rustige sfeer is een must tijdens uw campingvakantie in de Bourgogne! De geschiedenis heeft hier duidelijk haar sporen nagelaten, van de Middeleeuwen tot de Renaissance! De hele streek is bezaaid met typische dorpjes die een heerlijke rust uitstralen. Adem diep in en neem de tijd om van het leven te genieten: zo doen ze dat in Mâcon!

Uw zoekresultaten: 1 Camping

Campingdorpen Saône-et-Loire

Campingvakantie Mâcon

Mâcon is een Bourgondische stad met een zuiderse sfeer. U ontdekt de charmes van deze stad meteen wanneer u langs de oevers van de Saône wandelt of over de Lamartine-kade flaneert, vlak bij de Saint-Laurent-brug met haar 12 bogen. Mâcon verrast bezoekers steevast met de imposante torens van zijn middeleeuwse kathedralen, de felgekleurde gevels van de huizen en de historische monumenten in het stadscentrum. Cultuurliefhebbers worden verwend in het Ursulinenmuseum en het Lamartine-museum met diverse tentoonstellingen over de geschiedenis van de streek en de Franse oorlogen. Spring ook eens binnen in het Hôtel Dieu om de prachtige oude apotheek te bewonderen!
Vlakbij vindt u één van de emblematische bezienswaardigheden van Mâcon: het ‘Maison de Bois’. Dit huis uit de Renaissance heeft een houten gevel waarin tal van dieren en fantastische creaturen uitgesneden zijn.

Camping Mâcon

Dit is een uitgelezen plek voor wie zijn vakantie graag in het groen doorbrengt want net buiten de stad wachten de bergen. In de Monts du Mâconnais vindt u talloze wandelroutes. Treed in de voetsporen van de dichter Lamartine of hou even halt om één van de verrukkelijke lokale specialiteiten te proeven: charolais-rund, wijngaardslakken in knoflookboter, lokale kazen en wijnen, … De wijnroute tussen de streek rond Mâcon en de Beaujolais komt hier nota bene voorbij! En vergeet zeker niet om de heerlijke ‘gauffrettes’ van Mâcon te proeven!
Wandel een keertje tot bij de rots van Solutré die in de hele regio bekend is, of naar één van de prestigieuze kastelen: Brancion, Corcelles, Drée, … 

×