Camping Anglet

Kom vakantie vieren in de badplaats Anglet die volop sport, cultuur en activiteiten biedt. Geweldige stranden, rustige bossen, bergen op een afstand van nog geen uur rijden ... Anglet heeft alles om uzelf weer helemaal op te laden ...

Kent u Anglet?

De Franse gemeente Anglet ligt in het arrondissement Bayonne aan de Atlantische Oceaan in het departement Pyrénées-Atlantiques, regio Nouvelle-Aquitaine. Het is de tweede stad van Frans Baskenland met meer dan 37.000 inwoners. De gemeente, ook wel “Klein-Californië” genoemd, heeft 11 stranden met fijn zand. Sommige zijn speciaal bestemd voor surfers. Andere, met meer bebouwing, zijn bedoeld voor zomerse evenementen (concerten, voorstellingen ...) en u treft er ook veel bars en restaurants.

U vindt er ook ongerepte stranden om heerlijk te kunnen wandelen. En natuurlijk zijn er rustige stranden, ideaal voor dagjes uit met de hele familie. Voor elk wat wils dus! Goed om te weten: in verband met de veiligheid is er elke zomer op 8 stranden toezicht door 80 strandwachten.

Een vakantie op één van onze Yelloh! Village campings dicht bij Anglet biedt u de mogelijkheid om Biarritz en Bayonne te bezoeken: twee steden in de buurt. Net als Anglet zijn deze gemeenten mooie voorbeelden van de Baskische cultuur en sfeer.

Wist u dit?

Vroeger was het vooral een agrarische gemeente. Tegenwoordig staat de badplaats bekend om zijn uitstekende cider en wijn. Behalve deze van oudsher in Baskenland aanwezige dranken ontstaan er nu ook kleine bierbrouwerijen. Anglet is tevens befaamd om zijn groene peper, die kan concurreren met de beroemde, scherpe Espelette peper. Ook is er het Balea bier dat in Anglet zelf wordt gebrouwen. U kunt alle lokale producten vinden in de overdekte markthallen. Maar ook op de markt aan de esplanade Quintaou.

En op het programma?

Dat u ervoor gekozen heeft uw vakantie te vieren op één van onze Yelloh! Village campings in Baskenland heeft deels te maken met de ligging en de omgeving ervan. De verscheidenheid aan activiteiten in Anglet is een groot voordeel. De hoofdactiviteit vanwege de ligging aan zee is natuurlijk surfen! De vele, internationaal bekende surfplekken en wedstrijden garanderen een bruisende zomer en herfst. Er zijn ook surfscholen voor de waaghalzen die willen kennismaken met een nieuwe sport.

Met de fiets eropuit met de hele familie? Dat is mogelijk! Er is ongeveer 20 km fietspad aangelegd zodat u Anglet van alle kanten kunt leren kennen.  En wel voor alle niveaus: de sportievere tochten langs de oceaan naar de kliffen of door bossen over aangelegde 'groene' wegen. Heeft u geen fiets? Geen paniek! U kunt er een huren.

Aan de Baskische kust is men vaak in, op of onder water. Maar ook in het bos. Anglet is dan ook een bruisende stad. Als u dus op één van onze Baskische campings verblijft, zult u veel dingen vinden om te doen. Zowel overdag als 's nachts! U kunt naar tentoonstellingen gaan, minigolf spelen, dansen, schaatsen, zwemmen in het zwembad, naar de bioscoop gaan, concerten of evenementen bezoeken enz. Legio vermaak dus, vooral in de zomerperiode.

Anglet is ook een geschikte bestemming voor families en om uw kinderen blij te maken. De stad helpt u kiezen uit een scala aan plekken en activiteiten die uw kleintjes nog lang zullen heugen. Speeltuinen, klimbossen, strandclub ... Genoeg om u te vermaken!

En voor een beetje ontspanning na al deze activiteiten, gaat u naar het Atlanthal-complex, pal aan het strand en de oceaan. Dit centrum voor Thalassotherapie, spa & welbevinden heeft verschillende ontspanningsruimtes en fitnessruimtes. Dat is nog eens een geweldig einde van de dag!

×