Camping San Sebastián

Verblijf op een van onze campings in de buurt van San Sebastian en ontdek hoe mooi het Baskenland en deze fraaie badplaats met de bijnaam “De Parel van Cantabrië” zijn.
San Sebastian, in het Baskisch “Donostia” en in het Spaans “San Sebastián”, is een sfeervolle kuststad in Noord-Spanje, midden in het prachtige Baskenland.

Vakantie op een camping San Sebastian

De stad dankt haar ontstaan in de 12e eeuw aan koning Sancho VI van Navarra, die via de haven van San Sebastian een belangrijke verbinding met de zee wilde creëren voor zijn koninkrijk. Aangezien San Sebastian zich vlak bij Frankrijk bevindt en een stop is op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella, is het in korte tijd een belangrijke badplaats geworden aan de Cantabrische Zee. De stad mag zich in 2016 culturele hoofdstad van Europa noemen en is dan ook een droombestemming voor toeristen op zoek naar cultuur. Tijdens uw campingvakantie in San Sebastian kunt u terwijl u heerlijk door de sfeervolle straatjes van het historische centrum slentert de vele monumenten ontdekken: de Kathedraal van de Goede Herder, de Basiliek Santa María del Coro, het Miramar Paleis, het Congrespaleis Kursaal, het Plaza de la Constitución…

Camping San Sebastian

Een campingvakantie in San Sebastian betekent ook genieten van de schitterende stranden die elk een heel eigen sfeer ademen! Breng bijvoorbeeld een rustige dag door op het strand van Ondarreta waar u uw tijd met de familie doorbrengt met krabben vangen en spelletjes in de golven. De sportievelingen en moedigen onder u kunnen proberen zwemmend het eiland van Santa Clara te bereiken dat op 400 meter van de kust ligt.

Maak ook zeker een stop op het strand van La Concha, dat beschermd wordt door de Monte Igueldo, de Monte Urgull en het eiland van Santa Clara, en bekend staat vanwege het grandioze uitzicht op de baai.

En tot slot moeten liefhebbers van surfen en sensatie absoluut het strand van Zurriola bezoeken, waar dankzij de vele surfactiviteiten een jonge en zeer dynamische sfeer hangt.

Maar San Sebastian staat tevens bekend vanwege haar fantastische gastronomie. U kunt niet vakantie vieren in San Sebastian zonder er de beroemde ‘pintxos’ geproefd te hebben (een regionale variant van tapas), het belangrijkste onderdeel van de keuken van San Sebastian. Van origine is de pintxo een eenvoudig snee brood met beleg, maar het hapje is in de loop der tijd steeds uitgebreider geworden. Geniet in de talrijke bars die de stad rijk is van deze verrassende lekkernij.

×