Camping Ploumanac’h

Het aan de schitterende Côte de Granit Rose gelegen sfeervolle dorpje Ploumanac’h is een van de vele karakteristieke gehuchtjes van Bretagne! De ziel van deze beroemde Franse streek is hier goed voelbaar.
Als er één plaats is die u aan de Côte de Granit Rose in Bretagne echt gezien moet hebben, is het wel Ploumanac’h, de badplaats die u beslist zal betoveren!

Campingvakantie Ploumanac’h

Ploumanac’h, gelegen aan het beroemde, langs de Bretonse kust lopende douanepad ‘Sentier des Douaniers’, staat bekend om zijn bijzondere rotsformaties: gedurende 300 miljoen jaar heeft de natuur deze schitterende roze granieten rotspartijen gecreëerd. Sommige bijna 20 meter hoge rotsblokken hebben door de zee en de wind de meest vreemde vormen aangenomen: met een beetje verbeelding kunt u in de rotsen een schildpad, een fles of zelfs een heks ontdekken.

Camping Ploumanac’h

Op het douanepad ‘Sentier des Douaniers’ kunt u vanuit Ploumanac’h schitterende wandelingen langs de kust maken en genieten van adembenemende vergezichten: bewonder de eilandengroep Les Sept-Îles of laat u betoveren door de ondergaande zon op de Pointe de Ploumanac’h die de grillige rotsformaties in een prachtige oranje gloed dompelt, een schouwspel dat u niet snel zult vergeten!

Uw verblijf in Ploumanac’h is pas compleet als u een bezoek hebt gebracht aan het Maison du Littoral, waar u alles over deze unieke streek te weten kunt komen, of aan de vuurtoren van Men Ruz en het kasteel van Costaérès. U kunt de dag op gepaste wijze afsluiten met een heerlijk frisse duik in zee vanaf het strand van Tourony! 

×