Camping Saint-Brieuc

De hoofdstad van de Côtes-d’Armor heeft vele troeven in huis om vakantiegangers te verleiden die graag de noordkant van Bretagne willen ontdekken. Op cultureel gebied heeft de stad veel te danken aan de geschiedenis van de zeevissers. We raden u dan ook zeker aan dit interessante verleden via een wandeling door de haven van Le Légué te ontdekken. In deze lager aan de monding van de baai gelegen haven van Saint-Brieuc kunt u fraaie oude tuigages bewonderen zoals die van de “Grand Lejon”, een prachtige replica van een traditionele logger.

Campingvakantie Saint-Brieuc

Breng uw campingvakantie door in Saint-Brieuc en ontdek een stad met een rijk natuurlijk en cultureel erfgoed. Aan de zeezijde van de stad biedt de baai van Saint-Brieuc een van de mooiste vergezichten van Bretagne. Wandel langs het oude douanepad en ontdek dit ongelooflijke uitzicht, de mooie stranden, duinen, baaien en steile kliffen. Het meest bekende, het strand van Les Rosaires strekt zicht uit over maar liefst 2 km. Hier kunt u zich uitleven met talloze watersporten of gewoon heerlijk gaan zwemmen. De baai van Saint-Brieuc leeft op het ritme van de getijden en is een droomlocatie als u houdt van schelp- en schaaldieren zoeken op het strand, een perfecte familieactiviteit tijdens uw campingvakantie in Saint-Brieuc.

 

Camping Saint-Brieuc

Tijdens uw campingvakantie in Saint-Brieuc ziet u Bretagne op z’n allermooist... Begin bijvoorbeeld met de wandeling langs de Chaos de Gouët, een pad van 4,5 km langs de snelstromende rivier de Gouët. De indrukwekkende rotsformaties in de rivierbedding zorgen voor de mooiste stroomversnellingen en watervalletjes, dit is een magische plek vol Bretonse legendes. Klim voor een adembenemend uitzicht naar La Pointe du Roselier waar u de smaragdgroene kleur van de zee kunt bewonderen. 

×