Camping Le Pré Lombard: diensten in de buurt

Een vakantie op camping Le Pré Lombard staat gelijk aan een echte buitenvakantie. Bergen, thermen, gastronomie, adembenemende landschappen, een vakantie in de Ariège stelt nooit teleur. 

Camping Le Pré Lombard

Av. de l'Ayroule

09400 Tarascon-sur-Ariège

FRANKRIJK

Ligging

Foix, 17 km
Luchthaven van Toulouse, 113 km
Station van Tarascon sur Ariège, 2 km

GPS-Coordinaten

Breedtegraad: N 42° 50' 23'' Lengtegraad: E 1° 36' 42''

Evenementen

Toeristische plaatsen

Steden

  De schoonheid van de Ariège

  Geniet van het magische spektakel van onze bergtoppen en -meren: de watervallen van Roquefort, het Circus van Cagateille, de onderbroken fontein van Fontestorbes en nog heel wat andere mooie landschappen. Te voet, te paard, op de rug van een ezel, met de fiets, ... of met de wagen. Kastelen, forten en burchten doen klein en groot wegdromen: kom naar de Ariège en treed in de voetsporen van de Katharenridders, Karel de Grote en Gaston Pheobus. Wil je een echt bijzondere ervaring, probeer dan eens de migratie van het vee naar hoger gelegen weiden mee te maken! Kom snel kennismaken met de Ariège en geniet van de zuivere lucht!

  De Pas de la Case en Andorra

  Op 1 uur van Tarascon sur Ariège, aan de grens tussen Andorra en Frankrijk, geniet de Pas de la Case van twee grote troeven: een wintersportstation op 2000 m hoogte met skipistes en een commerciële zone met taxvrije winkels. Andorra, dat beschikt over vijf skistations, ligt op een gemiddelde hoogte van 2000 m. Het is een van de kleinste landen van Europa. In het thermische water van het thermoludieke centrum van "Caldéa" kan je heerlijk ontspannen in een bergachtige omgeving. En waarom niet een beetje shoppen voor je weer vertrekt?

  Grotten en prehistorie in de Ariège

  De Ariège is het paradijs voor ontdekkers van vergane werelden. Ga op zoek naar sporen van de eerste mensen, voetafdrukken, gebruiksvoorwerpen in silex, juwelen, rotsschilderingen. Dit alles maakt van de Pyrénées ariégeoises een belangrijke plek wat de prehistorie en zijn kunst betreft. In de grotten van Niaux, van Le Mas D'Azil, van La Vache en van Bedeilhac, en in het Parc de la Préhistoire maak je een reis door de tijd. En als je nog verder teruggaat, dan kan je zelfs dinosaurussen ontdekken, ....

  Een avontuurlijke streek

  Op de meer dan 5000 km bewegwijzerde paden voor de beginnende tot gevorderde wandelaar vindt iedereen zijn gading, door de vlakte op goed begaanbare paden of in het hooggebergte in het gezelschap van een gids, ... De bergtoppen hebben hier namen die je doen wegdromen: Montcalm, de 3000 m hoge top van de Ariège, de Mont Valier, de Pic des Trois Seigneurs... De grote klassieker voor wie een trektocht van verschillende dagen wil maken is de GR10 die door de Pyreneeën loopt via de reservaten van Orlu en van Le Valier. Een bergsfeer gegarandeerd.

  Gastronomie van de streek

  Kom smullen in de Ariège! De frisse berglucht maakt hongerig. De gastronomische invloeden uit de Gascogne en de Languedoc zijn terug te vinden in de Ariège en vormen een eenvoudige en smaakvolle streekkeuken: "l'Azinat", het stoofpotje van de Ariège, onze fijne vleeswaren(gekruide worst, leverworst, patés, ham van de streek, ...), onze kazen (de Bethmale of de Moulis), onze gebakjes (de croustade, de millas), Hypocras (het aperitief van Gaston Phoebus) en nog tal van andere heerlijkheden die bereid worden door onze lokale ambachtslieden. U kunt ter plaatse genieten van de streekgerechten dankzij ons restaurant en onze winkel « Les Sens du Terroir ».

  ×