Camping Guérande

Guérande, een charmante en verrassende middeleeuwse stad. Maak tijdens uw campingvakantie kennis met de stad Guérande, gelegen tussen de oceaan en het natuurpark van Brière, en verander uw verblijf in een ware reis doorheen de tijd!

Vakantie op een camping Guérande

De stad Guérande, tussen land en zee, heeft haar ontstaan te danken aan de blauwe oceaan, het zwarte turf en het witte zout. Guérande zal u zonder twijfel verrassen, of het nu tijdens een bezoek is aan de befaamde zoutpannen of tijdens een wandeling door de met geschiedenis beladen straatjes van het stadscentrum.

Guérande is de hoofdstad van het gelijknamige schiereiland en ligt tussen de oceaan, de zoutpannen en de monding van de Loire. De stad bevindt zich midden in een gebied waar het water alom aanwezig is. Ze is de ideale uitvalsbasis om in deze buitengewone en beschermde omgeving op verkenning te gaan.
 
De geschiedenis is aanwezig in al de oude stenen van de stadsmuren van Guérande met een verhaal dat verteld wordt door de gevels van de middeleeuwse gebouwen in het stadscentrum. De kapellen en landhuizen, de Porte Saint Michel ... Het is merkwaardig hoe goed deze gebouwen uit de vijftiende eeuw zijn bewaard gebleven. Hun uitzonderlijk goede staat maakt van Guérande een stad met een rijk historisch erfgoed, die een uitgebreid bezoek meer dan waard is.

Camping Guérande

Benut uw verblijf op een camping in Guérande om de befaamde zoutpannen te bezoeken: al eeuwenlang is Guérande bekend omwille van haar spectaculaire zoutoogst. Ook nu worden voor het oogsten van het zout nog steeds eeuwenoude, onveranderde en tijdloze technieken gebruikt. Het is enkel nog aan u om een reis door de tijd te maken tijdens uw vakantie op een camping in Guérande!

×