Camping Pornic

Pornic is een kleine stad in het Pays de Loire, aan de Atlantische kust van Frankrijk. Het is een ideale bestemming om uw volgende vakantie door te brengen!
Pornic dankt zijn bekendheid aan zijn kasteel, het symbool van de stad, en zijn oude haven. De stad telt een hele reeks stranden, waaronder La Birochère, La Fontaine aux Bretons en Grandes Vallées.
U zal versteld staan van de prachtige kreken, stranden en kliffen. Niet ver daar vandaan ligt het meer van Val Saint Martin, met een oppervlakte van meer dan 15 hectare, een droomomgeving voor wandelingen met z'n tweetjes of met het hele gezin. Een beetje verscholen onder de bomen zal dit mooie wateroppervlak klein en groot weten te bekoren met zijn talrijke activiteiten: speelpleinen, mountainbikeroutes, fitnessparcours, wandelpaden en gezellige plekjes om te vissen,...

Vakantie op een camping Pornic 

Ook wie van geschiedenis houdt, zal zich hier niet vervelen. Zo zijn er de megalieten (monumenten gebouwd met grote stenen geplaatst door de Mens). Ook de dolmens van Prédaire en/of van Joselière, evenals de grafheuvel van Mousseaux, gebouwd omstreeks 3500 voor Christus zijn een bezoek meer dan waard.

Sinds 1830 is Pornic, dankzij zijn beroemde centrum voor thalassotherapie, uitgegroeid tot een thermaal station, eerder dan een gewone badplaats. U kan hier heerlijke wandelingen maken langs de zee, de statige villa's bewonderen en zich onderdompelen in een sfeer, die jaren geleden al menig illuster bezoeker aantrok: Victor Hugo, Jules Verne,... Nergens is het zo gezellig wandelen als hier!

Kies als volgende vakantiebestemming de camping in Pornic!

×