Camping Le Croisic

Laat u tijdens een verblijf op een van onze Yelloh! Village campings betoveren door de charme van Le Croisic, dat dankzij haar gastvrijheid en fraaie architectuur het Franse label “petite cité de caractère” (karaktervol stadje) draagt. Dankzij haar rijke architecturale en natuurlijke erfgoed en haar actieve beleid op het gebied van gastvrijheid, is Le Croisic inmiddels in het bezit van het Franse label “petite cité de caractère” (karaktervol stadje). Een campingverblijf in Le Croisic is daarom de garantie voor een vakantie die in het teken staat van activiteiten en gastvrijheid. Er valt veel te zien en te wandelen, zodat u volop kunt genieten van de fraaie landschappen en de traditionele Bretonse architectuur.

Vakantie op een camping Le Croisic

Slenter rond in de straatjes van Le Croisic en ontdek de oude stad met haar bijzondere vakwerkhuizen. Vul daarna uw longen met frisse zeelucht tijdens een wandeling in de haven, een sfeervolle en altijd bedrijvige plek met gezellige restaurants en winkeltjes; of maak lange wandelingen aan de ruige kust op het fraaie kustpad van 7.2 km dat u direct langs de oceaan voert.

Camping Le Croisic

Verder kunnen liefhebbers van visgerechten zich tegoed doen aan de lokale vangst: tong, langoustines, garnalen en sint-jakobsschelpen zijn verrukkelijke gerechten die uw smaakpapillen aan het werk zetten tijdens uw campingvakantie in Le Croisic. Maar Le Croisic bezit ook nog andere troeven: dit karaktervolle stadje telt tevens 4 beschermde historische monumenten. Vooreerst het kanon van de ‘Soleil Royal’, een artillerieonderdeel dat wordt tentoongesteld in de tuin van het Gemeentehuis en dat in 1955 werd gevonden op de plaats waar het vlaggenschip van Lodewijk XV, de ‘Soleil Royal’ is vergaan; het zeilschip de ‘Kurun’ waarmee de Franse zeiler Jacques-Yves Le Toumelin van 1949 tot 1952 om de wereld zeilde; en dan is er nog de kerk Notre Dame de Pitié die in 1906 een beschermd historisch monument werd.

Verken tot slot ook zeker het Regionaal Natuurpark van Brière, na de Camargue het tweede moerasgebied van Frankrijk. In het meer dan 40.000 hectare grote park kunt u honderden traditionele huizen met rieten daken bewonderen, de beroemde ‘chaumières’.

×